Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Wing Tsun vagy Wing Chun?

Wing Tsun vagy Wing Chun?

Figyelt kérdés
Két külön irányzatról/stílusról beszélünk, vagy egyszerűen csak néhányan nem tudnak írni?
2011. jan. 15. 21:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Az ember láncütése csak évek alatt erősödik meg annyira, hogy igazán használható legyen.

Az nyilvánvaló, hogy a kevésbé pergős küzdelemhez szokott ellenfelet az ilyen szapora ütések megzavarják és megnehezítik a védekezését, ám ha nem képviselnek elég erőt ezek az ütések, akkor csak arra valók, hogy felbosszantsák az ellenfelet, és az inkább lehajolva lábra igyekezzen fogni, és földharcban sajnos már kicsi az esélyei egy Ving Tsun-osnak.

Márpedig ennek az alapvetően igen hatékony technikának hosszú idő kell, mire ilyen ütéstempó mellett kiütéshez is elég erőt képvisel.

2011. jan. 16. 01:27
 12/32 anonim ***** válasza:
Nem igaz. A földharc brutális. Én csináltam már. Földön voltam és a fölöttem levő pedig azt kellet csinálja hogy szétveri a fejem. ilyenkor az egyik mód a térdre rúgni egyet persze kell benne erő legyen, de ha nincs is túl nagy erő benne már az is elég ahhoz hogy kizökkentsd az ellenfelet. végül is a lényege ha te is földön vagy vidd le őt is. a láncütés nagyon fontos. mi úgy kezdünk hogy először 50 majd 100. minden edzésnél. én az első hetekben mindennap 50 a föld felé 50 előre 50 az ég felé. de van olyan ahol belépésként 10 percig kell ütni. ez edző függő. ütésetek kis helyről lehet akkora erővel megütni hogy ott pusztul meg az ellenfeled. pl: a kezed ökölbe van közvetlenül az ellenfél gyomorszája előtt talán 1 centi a távolság. meg lehet úgy ütni hogy nem fog levegőt sem kapni utána vagy 10 percig. halálos sport, de csak ajánlani tudom. nagyon jó arra hogy bár hol meg tudd védeni magadat. a gyorsaság is fontos hiszen a cigány nem fogja szépen és udvariasan elmagyarázni mi fog rád várni.
2011. jan. 16. 01:44
 13/32 anonim ***** válasza:
aztán van még az úgynevezett főnix ököl is. uh... edzőm rajtam mutatta be hát nem egy kellemes élmény és egészen kis helyről ütött.
2011. jan. 16. 01:45
 14/32 anonim ***** válasza:

A technika hatékonyságát én is maximálisan elismerem. Ha újra elolvassátok az előző válaszaimat, láthatjátok, hogy hiányzik mindennemű utalás ennek ellenkezőjére. Én csakis azt mondtam, hogy hosszú időbe telik, mire valóban jól használhatóvá válik éles küzdelemben. A Ti példáitok is ezt támasztják alá, hiszen hatékonyan minden esetben az edző mutatta be a dolgot, akinek már jelentős edzésmúltja van.

A Wing Chun és a Ving Tsun is remek küzdelmi értékkel rendelkező művészet, érdemes energiát fektetni beléjük!

Viszont engedjétek meg, hogy megjegyezzem, feleslegesek a rasszista jellegű megjegyzések. Jól tudom, hogy milyen értelemben használjátok a fogalmat, viszont akkor is jobb lenne a bőrszíntől elvonatkoztatni.

2011. jan. 16. 02:25
 15/32 anonim ***** válasza:
Miért sok cigó fehéredik? Szóval lehet akire utalást teszek az már fehér. na mindegy. amúgy meg az edző meg az egyik edzőtárs mondja mindig őket. amúgy meg a fél csoportnak meggyűlt már velük a baja. engem karácsony előtt láttak ahogy fizetek étkezési jeggyel. meglátták hogy maradt egy 200asom és bevártak. el akarták szedni tőlem. nem lett végül semmi de akkor is. én nem cigány létemre meg se fordul a fejembe az hogy bárkitől is el vegyem.
2011. jan. 16. 11:33
 16/32 anonim ***** válasza:
Nyugalom, nem vagyok sem hippi, sem csőlátó, nagyon jól tudom, hogy mire gondolsz. Én csak azt mondom, hogy szükségtelen ezt még hangsúlyozni is. Szerintem edzői magatartásként is megkérdőjelezhető az ilyesmi.
2011. jan. 16. 14:20
 17/32 anonim válasza:

Kedves Stomp Dániel!

Te Wing Chunozol?

2011. febr. 25. 02:44
 18/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem, nem Wing Chun-ozom, és e művészet többi ágát sem űzöm, viszont igyekszem a lehető legszélesebb körben tájékozódni, és könnyen felismertem e harcművészet nagyszerű küzdelmi értékét.

2011. febr. 25. 11:02
 19/32 anonim ***** válasza:
Dániel, Bruce-t valóban amiatt küldték el, mivel anyai ágon német vér csörgedezett benne. Abban az időben szinte halálos bűnnek számított nem kínainak kínai harcművészetet oktatni. Ezért gyűlölte Bruce-t sok kínai mester, mivel a féltve őrzött technikákat mindenkinek oktatta. Amellett hogy Bruce tényleg provokálta az idősebbeket, meg szinte mindenket, a mester kedvelte, mert nagyon tehetséges volt. A Jeet Kune Do-t azért alkotta részben Bruce, mivel időnként visszalátogatott a mesterhez küzdeni a tanítványaival, és rájött hogy Wing Chun-ban nem esetleg nem győzhet ellenük. A provokációk miatt kerestek Bruce ellen valamit a sértett tanítványok, amivel megfoghatták, és ez a nem tiszta kínai vér volt.
2011. márc. 2. 12:43
 20/32 anonim válasza:
Én Wing Tsunoztam és ott nagyon sokszor kihangsúlyozták hogy az az eredeti. De úgy látom nem. Gyanús is volt, hogy annyira mondják hogy az mennyire eredeti, és a többit szidták is rendesen. Bár nem konkrétan a WC-t, hanem a nagyon gagyi utánzatokat.
2011. jún. 30. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!