Mit tanácsolnátok egy vékony lánynak?
18 éves vagyok,161 cm és 47 kg.Örököltem az alakomat,akármit és akármennyit ehetek,képtelen vagyok hízni,a 47 kg-ot még sohasem haladtam meg.Sokan csodálkoznak rajta,hogy milyen sokat eszem,mégis ilyen vékony vagyok.Főleg húsételeket fogyasztok.Arra is figyelek,hogy azért ne egyek meg mindenféle sz@rt.
Hetente háromszor járok Taekwon-do edzésre,ezen kívül minden nap edzek;gyakorlom otthon a taekwon-dos technikákat,kb. 100 felülés,100 guggolás,50 fekvőtámasz,súlyzósás kis súlyokkal,sok nyújtás,jó időben futok,biciklizek.
Végülis látszik rajtam,hogy sportolok,de szeretnék látványosabban izmosodni,erősödni és 50-52 kg lenni.
Milyen étrendet ajánlanátok?
Előre is köszi!
Én is nehezen híztam,mert kevés folyadékot ittam.Lehet nálad is ez a baj.
Ezenkívül B vitamin komplex és a barátom tömegnövelőjét is ittam(protein80),talán az is segített:D
Most 166 cm-hez vagyok 52 kg.
Köszi szépen!Na az lehet,hogy keveset iszok...
Viszont az ilyen tömegnövelő szerek eléggé taszítanak,inkább a természetes módszerek híve vagyok.
XD
Kösz!De inkább a kérdésemre próbáljatok meg válaszolni,ha nem túl nagy kérés!:-)
A válasz:
Csak hiszed, hogy sokat eszel... valójában nem
Akkor mi ajánlatos a guggolás helyett combizom erősítésre?
Hát attól függ,mihez képest...Jóval többet eszem,mint az osztálytársaim,akik testesebbek,mint én.De nemcsak ők,hanem mások is meglepődnek,hogy hová fér belém annyi kaja!:D
Szóval ahhoz képest,hogy lány vagyok és viszonylag kicsi,azért eszem rendesen!
1. szivesen megismernélek xD
2. csinálj két hétig egy tényleg szénhidrát dús étkezést ha úgy is stagnálsz akkor nem tudom hogy segithetnénk
3. amúgy nem értem a sok vizfogyasztásnak mi köze a hizáshoz... pont hogy inkább kevesebb leszel hiszel a magas folyadékbevitel vizleadásra "készteti" a testet hisz bőven el van látva , nincs szüksége raktározni.
4.Igazából a taekwondo mozgásformái és az erősités mind aerob jellegű szóval inkább lefelé megy a súly és szálkásodsz, izom növelésre sajnos kevés önmagában az otthoi 3 gyakorlat végzése de több mint a semmi.
Guggolhatsz nyugodtan nem fog tönkremenni a térded én 140kg-al dolgozom megfelelő melegitéssel évek óta még sincsen semmi baja , nekedse lesz bajod főleg súly nélkül...
zabpehely,pufirizs,fehérrizs,barnarizs,quinoa,teljeskiörlésű kenyér,főtt krumpli ezek jó minőségűek
5. nézzük 47kg vagy átlagos tömegnöveléshez 5g/tskg szénhidrát kell de te nehezen hizonak tartod magad legyen 6h/tskg vagyis 282g ami kb (2 zsacskó pufi rizs,100g zabpehely,és 5 szelet bakonyi barna kenyér) ha ezeket betolod a nap folyamán elosztva és ez mellé még fogyasztassz fehérjét ami tojás , csirke, pulyka, marha, halak , meg mogyoró zsir bevitelnek lehetetlen hogy ne hizz :D persze ez mellé ehetsz nassolni valót de az alap étrend mellett ne helyette fogyaszd.
6. Amúgy scitec nutrition jumbo fogyasztása megkönnyitené a súlygyarapitás igaz tömegnövelő de semmilyen káros hatását nem bizonyitották be élettanilag... ez nem szteroid pusztán koncentrált tápanyag, sportoloknak. A vitamin is pl a béres,vagy actimel is mindennapi számodra pedig azok is mesterséges kapszulák de arra nem úgy néz az ember hogy káros :D
kicsit sok lett a szöveg szeretek kifejteni dolgokat , biztosan van bőven fölösleges szöveg. de bármi kérdésed van nyugodtan irj ;D
17/f
Igazából azt magam sem tudom mért,de szerintem tényleg segített a hízásban.
Mindíg elég volt napi egy pohár(!)lötyi(akár tej,ásványvíz,űdítő,akármi)és nem is voltam szomjas soha.
Aztán elkezdtem narancsbőrösödni és eléggé megilyedtem,mert nem akarok 21évesen úgy kinézni mint egy 80éves.Szóval elhatároztam,hogy a napi 2l meglessz,ha belehalok is.Azóta 47ről 52re híztam.
Lehet nem függ össze,de az biztos,hogy jobban érzem magam,tehát ártani nem árthat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!