Mike Tyson vs. Muhammad Ali?
Hát, szerintem eléggé kétesélyes meccs lenne. Muhammad Alinak eléggé meggyűlt a baja Joe Frazierrel is, aki egy másik nagy klasszis volt az ő korában. Ugyan három meccsből kettőt megnsert ellene, mindhárom meccs nagyon szoros volt. Ugyanakkor nem volt már ekkor fénykorában, és négy évet ki is hagyott előtte a pályafutásából. Viszont Tyson Fraziernél szinte mindenben jobb volt: gyorsaság(kézzel és lábon is.Egyébként elképesztően gyors faszi volt, a négyes kombinációkat 1 sec alatt ütötte. A youtubeon takálhatsz is erről videókatzés) technikai tudás(Tyson a valaha volt egyik legtechnikásabb nehézsúlyú), védekezés(a védekezése is kiváló volt, a youtubeon erre is rákereshetsz.), ütőerő(mindkét kézzel és minden ütésfajtával tudott ko erejű ütéseket bevinni, testre, fejre, minden távolságból.), fizikai erő(ezt ugye nem kell kifejtenem, elég ránézni:-).
Frazier viszont két dplogban jobb volt: ütésállóság(bár Mike is bírta az ütést, de nem annyira mint frazier), és
kondíció(ebben Tyson nem volt olyan jó).
Ezen kívül Alinak elképeszt ütésállósága volt, szabályosan senki sem tudta kiütni, pedig olyan nagy ütőerejű boxolókkal találkozott, mint Joe Frazier, George Foreman, Sonny Liston, Earnie Shavers, Jerry Quarry, Ken Norton(ellene törött állkapcsak is véggogállta a 15 menetet!), és még sorolhatnám a neveket. Ezenkívül Ali a valaha volt leggyorsabb nehézsúlyú, mint kézzel, mint mozgásban.(erre is ajánlani tudom a youtubeot). Atechnikai tudása is elégé jó volt, és taktikailag is eléggé jó volt. Ráadásul mentális fölényben is lett volna Tysonnal szemben(Ali iszonyú magabiztos ember volt). A kondíziója is rendkívüli volt, annyit mozgott, hogy az még egy 60-65 kilós ebbernek is a begyületére válna! Végigugrált 15 meneteket is!
Mindezek alapján én úgy gondolom, hogy Muhammad Ali győzne egy nagyon szoros, küzdelemes meccsen, egy szoros pontozással, vagy egy késői KO-val. Szerintem kb. úgy győzné le Tysont, mint Fraziert.
De ezzel szerintem nem is érdemes gondolkodni. Mindketten rendkívül jó boxolók voltak, mindketten benne vannak a valaha volt legjobb 10 nehézsúlyúi között(nálam legalább is Tyson ott van, Alit nem lehet vitatni!).
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, remélem elég részletesen leírtam.:-)
Teljesen értelmetlen ez az összehasonlítgatósdi.Ali jó 20kilóval könnyebb volt mint ma egy mezei nehézsúlyú.Tyson sem mai fiú,szintén visszavonult de sportban nagyon sokat számít az idő mivel hihetetlen fejlődések vannak.
Valszeg az aranycsapatunk ha ma az nb1ben játszanának,kiesési gondjaik lennének mert annyit változott a játék.
A Tarzanként ismert Johnny Weissmüller annak idején olyan idővel lett úszó olimpiai bajnok amivel ma a női döntőbe nem lehetne bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!