Otthon edzek fekvenyomópadon, hogy csináljam, hogy hatásos legyen a gyakorlat? Bővebben lent!
174 cm magas\ 70 kg vagyok. Általában minden másnap edzek.
45 kg -mal kezdem az emelgetést 10x10 -es ismétlésszámmal , ezután már nem bírom ezt a súlyt és visszaveszem 40kg -ra és abból is csinálok 10x10 -et vagy 15x10 és ennyiből áll az edzés. Mindez kb fél órát vesz igénybe, elég ez, jó ez így??
Érdekelne az is, hogy mi a helyes fogsásszélesség, ami tényleg a mellizmokat edzi, mert úgy vettem észre, hogy igazából csak a tricepszem és a vállam van igénybevéve az edzés során. Ha a felkarom vízszintes helyzetben van, akkor a könyökömmel egyvonalban fogjam meg a rudat, vagy ettől szélesebb vagy szűkebb fogást vegyek rajta?
Várom a véleményeteket, tanácsaitokat!
21\f
Nagyon nem jó, amit csinálsz. Minden másnap mellre edzeni, felesleges. Elég heti egy, de akkor rendesen. 10x10 az nagyon sok, csinálj 4-6x8-at, olyan súllyal, hogy a végén már épphogy menjen. A helyes végrehajtásnál a mell dolgozik, de fekvenyomásnál ezt ki lehet váltani, ezt csináltad eddig. Helytelenül. Így az erőemelők nyomnak, nem a testépítők. Ők nagyobb súlyokat emelnek, de több izmot is használnak egyszerre. neked az a lényeg, hogy a melled dolgozzon.
A helyes: [link]
Gondolom a kajád is szar, itt sok érdekességet találsz. Olvass!
Köszönöm a válaszokat!
Egyelőre csak a fekvenyomást tudom csinálni felszereltség hiányában. Súllyal való guggolást meg a térdem miatt nem szabad végeznem. Ha sikerül a fekpadomra egy scott padhoz hasonló szerkezetet remekelnem, akkor utána a bicepszre is lehet edzeni.
Meglepet az a válasz, hogy sok a 10x10 -es ismétlés, így is kevésnek tartottam, viszont jól bedurrantak az izmaim tőle az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!