A túrázás mennyire jó az állóképesség javítására?
Abszolút jó. Én egyszer a Mátrában túráztam. Felmentem egy elég meredek hegyre minden eszköz nélkül és már félúton majd' kidobtam a taccsot, mire felérem a hegy tetejére halálomon voltam, pedig nem vagyok rossz kondiban. :)
Most képeld el ha valaki minden nap megteszi ezt a távot...:)
Én is túrázással kezdtem valamennyire. Utáltam futni menni, mert az utca tele van rosszindulatú emberekkel.
Mentem az erdőbe túrázni, aztán ráálltam egy adott útvonalra. Lefgelőször kb. 2 óra alatt mentem végig rajta, többször majd kiköptem a tüdőmet. Mára 10 perc alatt futom végig a távot. Ugyanaz az útvonal marad, mivel itt a katonai bázis, ezért állandóan takarítják az utat, viszont ember sehol. Én beleszerettem a helybe, mára 3x futom le egymás után, hogy több, mint fél óra mozgás meglegyen. Igaz egy dekát sem fogytam (továbbra is 117 kiló vagyok), viszont gyorsabb lettem, és még a konditerembe is szívesebben megyek azóta, mert nem csak a lábam erősödött, hanem talán a kitartásom emg az akaraterőm is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!