Ajánlott térdvédőt használni teljesítménytúrákhoz?
Az biztos, hogy ha egy hosszú túrán valami rásimul a bőrödre, az elég kellemetlen, hacsak nem erre találták ki. Magamból kiindulva én a lehető legnatúrabb felszerelésben indulok minden túrára, falra mászom mindenféle kiegészítőktől.
Az, hogy lefelé megfájdul a térded, leginkább a helytelen technika miatt lehet, vagyis valószínűleg jókora huppanásokkal taposod a talajt ahelyett, hogy rugalmasan lépkedve, végig a talajjal párhuzamos pályán mozgatnád a súlypontodat, mintha egyenes sínen mozogna a csípőd. Ha megerőlteted az ízületet, persze, hogy fáj, és nem térdvédő kell oda, hanem helyes technika.
Másfelől, amennyiben alapból egészséges a térded, nincs semmilyen porcsérülésed, nem volt térműtéted vagy hasonlód, akkor amúgy sem kell aggódnod ilyesmiken: Fáj, mert megerőltetted, aztán kész, majd elmúlik. Túl sokat aggódnak az emberek az ilyesmiken, és ez legtöbbször az ízületek védelme (pl.: helyes technikával) helyett a túlzott, néha már-már pipiskedő óvatoskodást eredményezi, elvágva a lehetőséget szerencsétlen ízületek elől ahhoz, hogy alkalmazkodva egy terheléshez, megerősödjenek.
Szóval én azt javaslom, hogy ha egészséges a térded, akkor helyes módon túrázz és hagyd csak a térdvédőt, ha meg sérült a térded, akkor az már az orvosra tartozik, nem egy térdvédőn fog múlni.
szia. azóta hogy van a térded túrákon?
sajnos hasonló cipőben járok, jobb térdem mindig feladja a túrákat. baromira fáj olyankor. és nekem is lejtőn lefelé, pedig odafigyelek, és mégis. megoldódott valahogy neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!