A hasam helyére próbálok izmot csinálni. De jó ez?
szerintem a zsírt kell át dolgoznod izommá. És szerintem jo uton haladsz mert a felülés az egyik legjobb, de kombináld oldalsö hasizomra is, plussz hasprést is csinálj hozzá és pár honap és siker lesz. Bár ahogy irod h milyen magas vagy nem hiszem h az a 80 kg sok lenne és még zsír is lenne rajtad, de ezt te tudod.
kitartás!!
Helyi zsírégetés NEM LÉTEZIK! Ez biológiai tény. Gondolkozzatok már egy kicsit!!! Szerintetek a fogyás úgy működik, hogy te most elkezdesz pl felüléseket csinálni és az ebben résztvevő izmok úgy kapnak tápanyagot, hogy a felette lévő zsír csak úgy beléjükmegy? Ilyen nincs! A Tök mindegy milyen mozgásformát végzel, ha az zsírégetéssel jár (magyarul aerob mozgásforma), akkor a zsír először a véráramba megy, a vér elszállítja a májba, a máj oxigén segítségével lebontja glikogénné(ami a szervezet számára az egyetlen szénhidrát fajta, amit fel tud közvetlenül használni, mint energiaforrás), amit szintén a vér elszállít a dolgozó izmokba...
Tehát TÖK MINDEGY, hogy milyen izmodat edzed, mert a testednek ugyanannyiba kerül kivonnia a zsírt a hasadról, mint a nyakadról mondjuk és az, hogy mégis honnan teszi, pedig genetikailag meghatározott alkati kérdés.
A testsúlyt növelni és zsírt égetni egyszerre NEM LEHET!! Nem bonyolult ez annyira szerintem. A testsúlynövelés és a zsírégetés egymás ellentéte. Pusztán ennyi a probléma.
Csak ismételni tudom magam: gondolkodjatok!
Mitől megy le a zsír? Attól, hogy kevesebb kalóriát fogyasztunk, mint amennyit elhasználunk. Mitől a nő a tömegünk? Attól, hogy több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit elhasználunk. Vajon lehet csinálni a kettőt egyszerre?
"szerintem a zsírt kell át dolgoznod izommá." Biológiából egyes!
Ha ilyen szinten nem vagy tisztában a dolgokkal, akkor minek adsz tanácsokat?
Nos, azért nem látod még a kockákat, mert igaz képződik az izom, csak sajnos a zsírréteg eltakarja. Sokan ilyenkor esznek kétségbe, mert nagyobb lett a hasuk.
Fontos, hogy az erősítő edzéseket kiegészítsd kardió edzésekkel is. Amelynek a célja, hogy megtaláld a zsírégető zónádat, amikor a pulzusod olyan magas, hogy nem szénhidrátot, hanem zsírt bont a szervzet. Ez nem egy gyors tempójú futást, inkább csak egy kocogást jelent. Ezt legalább 40 percig kell csinálnod, mert akkor van értelme.
Petranova
Szerintem ne innen, hanem a testépítők válaszaiból indulj ki. [link]
Itt válaszolnak is neked, ha értelmeset kérdezel. Én is itt kezdtem anno.
Te ,a 200 cm-hez nem kevés a 80 kg?
Uram Atyám! Az izom hogyan keletkezne már a zsírból? Ellógtad a biosz órákat, vagy mi?
A zsír zsírból van, az izom meg jórészt fehérjéből. Ennek a két szövettípusnak nincs egymáshoz semmi köze! Nem lehet a zsírt átdolgozni izommá, sem az izmot zsírrá stb. A zsír attól lesz, hogy több kalóriát fogyasztasz, mint amit elhasználsz, az izom pedig abból lesz, hogy az edzés által okozott trauma (mikrosérülések, gyulladások) kijavításakor (regenerálódáskor) beépülnek a tápanyagok az izomba és megvastagodnak az izomrostok, ezáltal alkalmazkodik az izomzat a terheléshez.
A súlyzós edzés anaerob edzés, azaz jelentős oxigén felhasználása nélkül fejtünk ki nagy erőt, rövid ideig. Ehhez nem nyújthat tápanyagot a zsír, mert a zsírbontás lassú folyamat. Ilyenkor az izmoknak azonnal kell a tápanyag, így az izom egyrészt saját magát bontva, másrészt a véráramban és az izom glikogénraktáraiból nyeri a tápanyagot, ami nem más mint glikogén, a szervezet számára egyetlen szénhidrát, amit fel tud használni. Valójában ezért van szükségünk szénhidrátokra.
A zsírt aerob mozgás során bontjuk le (magyarul égetjük). Ez a folyamat úgy zajlik, hogy a zsírt a szervezet kivonja a zsírszövetből, bekerül a véráramba, az elszállítja a májba, a máj oxigénnel glikogénné alakítja, és ezt a glikogént juttatja el a véráram az izmokba. Ez olyan tevékenység során történik, ami nem jár azonnali nagy erőkifejtéssel, ilyen pl a séta, de az alvás is. Van még kardió mozgás is, ami a kardióvaszkuláris rendszert terheli meg legjobban, ez intenzívebb, mint az aerob. A kettő közötti különbséget az edzettségi szint határozza meg, mert egy edzett embernél akár egy maratoni futás is lentmaradhat az aerob fázisban.
Remélem most már érthető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!