Ha élesztővel próbálok sütni valamit, mindig olyan élesztőíze van a tésztának, mitől van ez? Ha boltban veszek pékárut, annak nincs olyan erős élesztős íze (recept szerint szoktam csinálni)
Figyelt kérdés
2011. júl. 6. 12:59
1/5 anonim válasza:
Szerintem hígítsd fel, vagy tegyél bele kevesebbet!
2/5 anonim válasza:
Nekem sosincs élesztős íze. Friss élesztőt használok és fél kiló liszthez egy fél kockát (2-2,5 dkg). És fontos, hogy duplájára kell keleszteni a tésztákat, így nincs élesztő íze.
3/5 anonim válasza:
Megfelelő mennyiségű élesztő és fel kell futtatni!
4/5 anonim válasza:
Használj sokkal kevesebb élesztöt (a legtöbb recepthez elég az elöirt fele is), csak kicsit tovább kell keleszteni. Élesztöiz attól van, hogy nem használódik az összes élesztö fel a kelés során.
5/5 anonim válasza:
Kenyeret sütök leggyakrabban, 500gr liszthez 1 dkg élesztőt használok, szép lesz a kenyér, és egyáltalán nincs élesztő íze.
Futtasd fel, többször keleszd meg, és lassabban próbáld meg sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!