Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ciki, ha valaki felnőtt...

Ciki, ha valaki felnőtt korára nem tud úszni?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban nem tanultam meg, most meg már hiába próbálkozom... Nem azt mondom, hogy egy pár méter nem megy, de úgy igazából nem tudom a technikáját, hogyan kell fennmaradni a vízen.
2010. nov. 11. 00:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki. Édesanyám 55 évesen vett úszásórákat.
2010. nov. 11. 11:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Minden elismerésem anyukádnak! Bárcsak mindenki így állna hozzá!
2010. nov. 11. 11:27
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Köszi.

Más kérdés, hogy nem tanult meg tökéletesen úszni, mert elpletyizték az időt az oktatóval, de legalább a víztől való félelme megszűnt :)

2010. nov. 11. 12:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Én sem tudok, de reménytelen is vagyok szerintem. Nyáron nagyon jól jönne, de nem megy.Ez van, nem a világ vége.Gyerekeim simán úsznak, szerintem nekik ciki, hogy anyuka meg béna.36/n
2010. nov. 11. 13:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ciki, csak esetleg kellemetlen lehet. Édesanyámnak akkora víziszonya van, hogy soha nem tudott megtanulni úszni. Max. térdig érő vízbe mert bemenni. Annak ellenére én megtanultam gyerekfejjel úszni, baráti körrel jártunk a szabad strandra. Addig nem is volt semmi baj, míg úgy 20-21 éves koromban be nem görcsölt a mély vízben a bal lábam. Azt hitték a többiek, hogy hülyéskedek, de az ijedtség miatt nem is tudtam igazán segítségért kiáltani. A majré akkor állt be, mikor már a sekély vízben vánszorogtam a part felé. Na, ettől kezdve elszállt az úszástudásom. Ahol leér a lábam, ott is max. 5-6 tempót merek megtenni, és meg kell néznem, milyen mély a víz, meg a fejemet sem merem a víz alá tenni. Valahol biztos tudok, de a biztonságérzetem elmúlt. Gyakorlatilag csak kalamolok pár tempót, aztán megyek a vízben.
2010. nov. 11. 13:40
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A 2. vagyok megint.

Én imádom a vizet, ha víz közelben vagyok, mennék bele, de max sétálhatok benne :D Általános iskola előtt nem kerültem megfelelően vízközelbe, ott pedig hasonló lehetett a tanárunk mint Sybillaé, igaz nem nyomott a víz alá, de mikor elsüllyedtem anélkül a hungarocell lap vagy mi nélkül és majdnem megfulladtam, mert nem tudtam hogy kerüljek újra a víz fölé, csak annyit tudott mondani, hogy próbáljam meg újra. Azt hiszem csak én nem tanultam meg úszni :(

Kiskoromban jártunk párszor a Velencei tónál, és 25 évesen jutottam el a Balatonhoz először (és eddig utoljára). Ott is csak sétálgattam a vízben.

Vacak, mikor mindenki úszkál én meg sétálok, de egyébként nem tartom cikinek, ez van, így jártam. Futni sem tudok. Mármint sokáig :) De tudok olyat amit meg olyan nem tud, aki tud úszni ;)))

2010. nov. 11. 16:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudok, szerintem nem létszükség a mai világban. Strandolni úszás nélkül is lehet, bár én amúgy is kerülöm az ilyen helyeket, mert halálra unom magam (nem a vízben, inkább a parton). Ha hajótörést szenvedek, akkor kevesebb esélyem lesz túlélni, de nem hiszem, hogy ennek nagy esélye van előfordulni.
2010. nov. 11. 17:53
 18/18 flying bird válasza:
szerintem nem ciki:d de talulj meg úszni, hasznos... am ha jól odafigyelsz akk egyszerű emberektől is meg tudod tanulni a technikát
2010. nov. 14. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!