Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Bemelegítés munkahelyre...

Bemelegítés munkahelyre befutáshoz és hazafutashoz?

Figyelt kérdés

Futva járok dolgozni, már kábé másfél éve. Hétfőtől csütörtökig.

Sajnos ahogy oregszem, egyre több bajom van futás közben. Most pár hónapja planter fachiataval küzdök. És a legszebb az egészben H először mikor előjött, nem csináltam semmit, egyszer csak fájt. Kábé 6 hét alatt múlt el, aztán jött a hó és sajnos egy hetet egyenetlen jégen kellett futnom, sehol nem volt eltakaritva a járda, úton képtelenség lett volna futni. Visszajött a fájás és azóta nem akar szűnni. Próbálom masszírozni de nem sokat segít. A lényeg H bemelegítő gyakorlatok kellenének. A gyakorlatokat ha ugralosak, házon kívül kell megoldanom, mert reggel 5.30-kor indulok...és hát nem díjazná senki a hangoskodást. 24 perc futás reggel, és most egyelőre hazafelé is a legrövidebb úton, tehát 24 percet futok. Még reggel csak csak, de délután, hazafelé fájni szokott rendesen. De nagyon ritkán, makom van és szinte nem is fáj.

Cipő javaslat? Most főleg agyonparnazott cipoim vannak, neutralis futóknak, mert az vagyok. De most vettem egy olyat, ami overpronatoroknak van, stabilitás segítő cipő, keményebb talppal. Azt majd lehet hétfőn kiprobalom.

Szóval bemelegítő gyakorlatok érdekelnek

febr. 16. 00:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Eddig zéró bemelegítéssel indultal el a hajnali fagyban futni? Tetőtől talpig be kéne melegitened bármilyen mozgás előtt, de pláne futás esetén, pláne fagyban...

Fejkorzes

Karkorzes

Csukló+bokakorzes

Labujjhegyrol sarokra gordules

Csipokorzes

Karhajlitas ellentétes labhoz

Terdkorzes - jobbra, balra, kifelé, befelé

Lablendites előre - hátra, jobbra-balra

Pár guggolás/guggolasbol felugrast is lemyomhatsz

Jumping Jack

Testsúly áthelyezés egyik lábrol a másikra(oldalra kiguggolsz)

Szerintem ennyi a minimum. Ugralasokat hagyd a bemelegítés végére. Sérülten pedig ne fuss, minek kinzod tovább a sérült tested? Várd meg, míg elmúlik. Keress rá tornaztato gyakorlatokat. Vagy úgy le akarsz serulni, hogy komolyabb kárt okozz magadnak?

febr. 16. 13:21
 2/2 anonim ***** válasza:
UI: a talpi bonye gyulladasodat orvos megerősítette? Vagy magadat diagnosztizaltad? Csak mert nekem az van. Először csak nyomásra jelentkezett a fájdalom, majd állandósult. Én is csak legyintettem rá, majd mire végre orvoshoz juttotam vele, már késő volt. Kaptam rá kezelést és csinálom a nyújtó gyakorlatokat, így egy évvel később már jobb. De elmulni végleg már sosem fog, mert olyan sokáig állt gyulladasban az a rész, hogy mar a csonthartya is begyulladt.
febr. 16. 13:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!