Hogyan kezdjek el edzőterembe járni? Hónapok óta gondolkodom a termen és most lenne az első hogy edzőterembe megyek. Mit kellene vinnem/csinálnom ott elsőre?
A) Személyi edzés.drága, de megtanít mindenre, és különösen figyel rá, hogy a neked megfelelő feladatokat csináld a lehető legpontosabban és legkevésbé sérülésveszélyesen (már ha sikerül jó edzőt találnod)
B) van ilyesmi csoportos, köredzés formában is. Ilyenkor nyilván kevesebb figyelem irányul rád, de olcsóbb, meg jó lehet a társaság is ha szerencséd van.
C) ha van edzőtermes ismerősöd, az még egy talán elfogadható kompromisszum lehet. Legolcsóbb, mert csak terembérlet kell. De nem biztos, hogy egy haver/barát megfelelően fel tudna készíteni. De kezdésnek nem rossz, megláthatod milyen, bírnád-e, tetszene-e. És ha igen, akkor esetleg befizetsz egy komolyabbra is... meglátod.
Egyedül szerintem ne menj. Nincs értelme, ha fogalmad sincs mihez kezdj,nem tudod már aut se, hogyan melegíts be... így nyilván nincs értelme.
"Hónapok óta gondolkodom"
Itt bäsztad el. Nem kell hónapokig gondolkodni, nem jövő hétfőn, jövő hónapban, jövő év elején kell kezdeni, csak elmenni és csinálni.
Amikor én kezdte, úgy nézett ki, hogy tudomásul vettem, hogy kezdek kicsit pocakosodni és valamit kezdenibkéne vele. Aznap munkaközi üresjáratokban megkerestem a környék edzőtermeit, kiválasztottam a helyilag leginkább megfelelőt, munka után odamentem, odaléptem a pult mögött ücsörgő 190 magas kigyúrt csókához, köszöntem, megmondtam neki, hogy életemben most járok először edzőteremben, mondja el, hogy megy ez a dolog. Elmondta mi kell (ruha, cipő, törölköző, stb.) körbevezetett, megmutogatta a gépeket, mirevaló, hogy kell használni, ha további kérdés van, mehetek hozzá. Utána elmentem megvenni, ami hiányzott és másnap mentem az első edzésemre. Ennek idén lesz 6. éve.
Nem kell túlgondolkodni, nem kell foglalkozni az időzítéssel. Nincs szükség a kezdéshez sem optimális programra, sem optimális étrendre. El kell menni és csinálni. A tapasztalattal majd helyére kerülnek a dolgok. Ha így csináltad volna, már hónapok óta járnál edzeni. Azzal, hogy hónapokig őrlődsz, mikor kéne edzeni és hogyan fejlődnél a leggyorsabban kezdőként, sehova sem jutsz. Úgy fejlődsz, ha csinálod, nem csak gondolkodsz rajta. Készülhetsz "elméletből" cikkekből, blogokból, youtube-ról, de a gyakorlati tapasztalatot egyik sem adja meg és amúgy sincs meg hozzá a tudásod, hogy megállapítsd az infók helyességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!