Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért jó a törzskörzés, vagy...

Miért jó a törzskörzés, vagy mi a haszna, netán miért nem jó?

Figyelt kérdés

Már vagy húsz éve többé-kevésbé minden egyes reggel reggelitornázom nyújtásokkal, erősítésekkel egy olyan napi 5-10 percet, azt viszont minden egyes nap, néha kicsit változtatok rajta, lényeg, hogy már sok éve motoszkál a fejemben ez a kérdés, hogy miért jó maga a törzskörzés, még ha jól is esik nekem általában, és mi van, ha nem is olyan jó, mármint úgy értem, hogy pl. a nyakizmomat is nyújtom naponta előre-hátra igenek, jobbra-balra forgatva nemek, döntve talánok, és néha körbe is gurítom a fejemet mindkét irányba teljes körrel még úgy is, hogy testnevelés módszertanból azt tanultam régen, vagy húsz éve, hogy nem jó teljes kört körözni a fejjel, mert kiugorhat vmi, ezért jobb két félkört csinálni (előre és hátra) egy nagy kör helyett, szóval ilyesmire gondoltam, hogy mi van, ha a törzskörzésre is van már vmi bölcsesség, hogy nem tesz jót vagy nem egészséges, vagy arra kell figyelni, hogy...? Mire?

Jógáztam is pár évet pár helyen, és volt olyan hely, ahol csináltunk törzskörzést is jógán, mégsem gyakran, sőt, tán csak egyszer, max. kétszer, ezért kérdezem, hogy jó egyáltalán a törzskörzés.

Még olyan gondolatom is volt, hogy a törzskörzés talán kiment a divatból vagy esetleg van vmi közismert tény róla, amit nem tudok esetleg, mert neten sem találtam róla infót...

Ha jó, mire kell figyelni, ha nem jó, miért nem?

#torna #jóga #nyújtás #törzskörzés
ma 05:28
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!