Szerintem sincs olyan hogy legjobb, de a legnagyobb hasznod a táncból lehet ha van ilyen.
Az életbe ma már nem számít annyira az önvédelem, sem az hogy mennyire vagy erős...
2 dolog hasznos fizikailag, ha jól tudsz futni és ha kis dolgokat gyorsan tudod végezni. Mindkettő benne van a táncban.
"életbe ma már nem számít annyira az önvédelem, sem az hogy mennyire vagy erős"
Az ember nem racionális profit alapján választ sportot, hanem érzelmi alapon. Gyerekként általában arra jársz, amire a szüleid beirattak, de felnőttként azt a sportot fogod űzni, amiben kedved telik, amihez érzelmileg kötődsz. Egy felnőtt nem azért fog úszni, mert a mai világban hasznos az úszni tudás, hanem mert szeret úszni. Nem azért fog focizni, mert a mai világban hasznos labdákat elrúgni, hanem mert szeret focizni.
Egyébként a pusztakezes önvédelem valóban nem a legfontosabb a mai világban, de nem is elhanyagolható, ráadásul a küzdősportok nemcsak önvédelmi, hanem számtalan más képességet is fejlesztenek. Az erő pedig rettentő fontos, ugyanis minél erősebb és izmosabb vagy (naturál), annál egészségesebb és fittebb vagy, annál tovább fogsz élni potenciálisan, annál inkább csökken a sérülések és betegségek kockázata (stb.). Pont azok szoktak gerincsérvet kapni egy fotel arrébb tolásánál, vagy egy cipőkötéshez való lehajolásnál, akik szerint az erő nem fontos, és nulla izomtömeggel rendelkeznek.
"hasznos fizikailag, ha jól tudsz futni"
A tánc hogy jön a futáshoz?
Kinek és mire?
Szerintem amúgy az, amit az ember egészsége megenged és hosszú távon örömmel, szívesen végzi.
Nekem az úszás. De nagy eséllyel neked más
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!