Mi a legjobb kalóriaégető mozgás/sport amit akár naponta lehet órákig csinálni?
Mondanám, hogy úszás, de valójában egyetlen sportágat vagy mozgásformát sem tudsz minden egyes nap végezni, mert vagy reumatológiailag vagy mentálisan probléma lesz.
Gyalogolj! Azt lehet minden nap.
Nyilván heti 1 nap pihenőt tartanék.
De igen milyen érdekes én is a gyaloglást néztem ki és csinálom ideje, csak gondolkozom nincs ennél jobb lehetőség
1:
Nekem sosem okozott gondot minden nap futni, csak azért nem teszem manapság, mert imádok túrázni, így szombat-vasárnap általában inkább azt teszem, de ha azt is belevesszük, nem igénylek pihenő napot, egy átlagos futásom után kb. 12 óra a teljes regeneráció.
Futás úgy érzem hogy max napi 3 es az is 1 óra utána nem birom, meg olvastam elkoptatja izületet, nagyon sérülés veszélyes, és legnagyobb előnye hogy gyorsabban lehet kalóriaégetést letudni mint gyaloglással de végső soron a táv a döntő..
A kerékpár 3,5x szor hatekonyabb mint a gyaloglás tehát ha kényelmes sebességgel megy az ember akkor 3,5 kevesebb energiát éget ugyanazon a távon, tehát 4,5-5 km/óra gyaloglás = 16-18 km/óra kerékpározás. Viszont kerékpár többre lehet képes ha 20km/óra felett megy az ember egyre többet éget a légellenállásnak köszönhetően, de akkor már ott vagyunk hogy megerőltető nem fogok tudni 25-30km/h szintet tartani 4-5 órát napi szinten.
Az úszás jó lehet arról eddig jót hallottam
Box. Nővérem azt csinálja minden nap, 27. esztendeje.
Luca egy mosolygós amazon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!