Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Biztonságos a Kárpátokban...

Biztonságos a Kárpátokban futni egyedül?

Figyelt kérdés
Itt vagyok a Kárpátoknál, Erdélyben Brassótól nem olyan messze. Nagyon szeretnék futni, mert nagyon szép a táj és szeretnék a természettel ilyen módon összekapcsolódni, viszont úgy tudom hogy Romániában kb. 6000-7000 medve él, ami eléggé aggaszt. Természetesen a túra útvonalon maradnék.

okt. 18. 10:59
1 2
 11/11 anonim válasza:
Sokat túráztam a Kárpátokban gyerekkoromban és tizenévesen is, medvés helyen is mentünk, volt, hogy éjszaka is, miközben tudtuk, hogy ott lehetnek a közelben, és bármikor összefuthatunk velük. Mégsem erre gondoltunk állandóan, hanem arra, hogy mekkora hatalmas élményben van részünk éppen. Medvét és farkast is láttunk messziről és közelebbről is (utóbbival pont szembetalálkoztam, ott állt tőlem 10 m-re, ráadáasul akkor pont egyedül voltam), és nem történt semmi. Nem kell állandóan ezen parázni. Vegyél medveriasztó sprét és tartsd magadnál, az ad némi biztonságérzetet, illetve keress társakat a tevékenységhez, és fussatok egy kupacban. A kutyáktól és vaddisznóktól én amúgy jobban tartok, mint a medvétől. Mindkettő kergetett már meg, medve eddig sosem.
nov. 26. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!