Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fogyással párhuzamos testépíté...

Fogyással párhuzamos testépítés ketogén étrend mellett. Mik a tapasztalaitok?

Figyelt kérdés

Most vagyok 102 kg (2-3 éve 120 voltam, előtte meg 70-80)

Enyhe pajzsmirigy problémám van, de nem ez az oka hízásnak, hanem a stresszevés.

Edzeni járok hetente 3-4 alkalommal. Ezek súlyos edzések, ez mellett igyekszem aerob tartományban mozogni, néha kardiózni.

Célom: fogyás zsírból és az izom tömeg megtartása (ha nem is épül hozza több izom egyelőre).

Van olyan aki ezt ketogén étrend mellett is megcsinálta?

okt. 10. 08:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A ketogén diéta mind egészségügyi, mind testépítői szempontból értelmezhetetlen. 2024 van. Hagyd ezt a bullshitet a múltban.

Kalóriaszámoláson alapuló változatos étrend, progresszív súlyzós edzés, és fejlődni fogsz. Kezdőként kalóriadeficitben is lehetséges az izomépítés.

okt. 10. 08:51
 2/8 anonim ***** válasza:

A ketogén étrend úgy ahogy van veszélyes és káros (kivétel azok az epilepsziás betegek akiknek ezt orvos írja elő és az étrendet dietetikus rakja össze). Hátraltatja a céljaid és nem segíti.

Egyrészt 1 gr feherje beépüléséhez 4 gr szénhidrát kell. Másrészt az edzesteljesítmény ch nélkül jóval kisebb ami mellett a test gyengébb és nagyobb a sérülésveszély.

Nem csak a célokat nem támogatja hanem az egészségedet is veszélyezteti. Nem fogsz szakembert találni aki javasolja. A legnsgyobb keto hiedeto is 3 év után abbahagyta egészségi okokra hivatkozva mert magas koleszterinnel és magas vérnyomással küzdött.

Egyszer lustaságból nem vt ch az ebédemben. Hús meg cukkini. 2 órára rá az edzésen 10 perc alatt elfogytam. A szokásos 55 kg helyett 35kgval tudtam felhúzni (61 kilós lány vagyok). Egyszerűen nincs gyors energia ch nélkül. Márpedig az edzéshez az kwll. És ez egyetlen étkezés. Képzeld mit csinál ha valaki hetekre ketózisban van.

Kizárólag az agynak 130 gr szenhidrátra van szüksege naponta. Igen, működik anélkül is csak rosszabbul es nehezebben

Szóval az egész ketot el kell felejteni úgy ahogy van ha nem akaesz egészségkárosodást.

Fogyni: kalóriadefici

Fogyni zsírból: kaloriadeficit és elegendò fehérje ami nalad kb 140-150gr

Egészséges fogyás zsírból: váktizatos taplálkozás, eleg fehedjevel es kaloriadeficitbsn

okt. 10. 08:54
 3/8 A kérdező kommentje:

Épp ez az, hogy az egyik tanárom javasolta (aki belgyógyász prof.nálunk az orvosin), és ő javaslata szerint egy hónapig próbáljam ki a vegán ketogén étrendet. Szerinte ettől a megnövekedett inzulin szintem is csökkeni fog, majd ha az helyre állt akkor jöhet ismét lassan be a szénhidrát. Nem akarok gyógyszert szedni. A Homa-indexem jó, tehát még nincs inzulinrezisztenciám.

Nem tudom értelmezni azt a részt, miszerint 1 g fehérje beépítése 4 g szénhidrátot igényel (ilyet az Ádám Veronika biokémia könyv sem ír).

okt. 10. 09:20
 4/8 anonim ***** válasza:

"egyik tanárom javasolta (aki belgyógyász prof.nálunk az orvosin"

Attól még lehet valaki sarlatán vagy hülye, ha nem naprakész a dietetikai tanulmányokat illetően, márpedig évek óta minden kutatási anyag alapvetésként tekinti, hogy a a ketogén diéta egy káros ökörség.

"1 g fehérje beépítése 4 g szénhidrátot igényel"

Ez honnan jött?

okt. 10. 10:40
 5/8 A kérdező kommentje:

4-ik:

Az 1 g fehérjés részt a 2-ik válaszadó írta.

Igen, ebben igazad van, lehet ettől sarlatán…!!!

viszont abban igaza van a profinak, hogy most vagy gyógyszert kell(ene) szednem, vagy kiiktatni drasztikusan a szénhidrátok jelentős részét, és lecsökkenteni a szénhidrát arányt az étkezésben, mert ha így folytatom maximum hetek kérdése és az inzlinrezisztencia tényleg beáll (a laborom szerint még negatív, de 0,2 érték választja el a Homa index értékem az inzulin rezisztenciát bizonyító értéketől).

2 éve a Homa indexem hasonló volt, de nem ennyire rossz. Akkor kiiktattam a gyorsan felszívódó szénhidrátokat -kivéve vizsgaidőszakban, de olyankor is inkább a gyümölcsökből próbálom fedezni, viszont igy is becsúszik egy kis csoki vizsga előtt-, bevezettem helyette a hüvelyeseket, pseudogabonákat szénhidrát forrásnak (szinten egyik tanárom segítéségével, aki kimondottan táplálkozással foglalkozó orvos, TVben is sokat szerepel és elismert szakember).

De a rezisztenciát mutató laborparaméterek nem változtak, ezért próbálnám most ki utolsó lehetőségként a ketót, de picit félek tőle, épp azért amiket írtatok -mert én is ezeket olvastam-.

okt. 10. 11:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A táplálkozáshoz a dietetikus ért. Nemely orvos is de ahogy a te példád is mutatja, sok a hülye.

Ir megelőzésére és kezelésere is kell a szénhidrát. Lassú felszívódásu, rostdús, piramisba elosztva a nap folyamán.

A ketogén diéta egészséges emberekre is veszélyes. Nemhogy ir küszöbén

okt. 10. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:
A kalóriabevitel csökkentése, az étrend változatossága és a fizikai aktivitás megnövelés miért nem opció?
okt. 10. 11:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Azért nem, mert a heti 3 edzésnél többre nincs időm, ennyi a maximum amit ki tudok hozni az időből. Ezek eléggé intenzív komplex edzések. Ezzel és a változatos étkezéssel sikerült a közel 20kg leadása. Egy ideje már stagnál ez az állapot, és 1500 kcal muszáj meglegyen, mert ez alatt egyszerűen nem tudok teljesíteni (nem az edzésen, hanem az életben).

okt. 10. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!