Funkcionális edzéshez milyen cipőt vegyek?
Edzőtermi edzéshez keresek cipőt.
Soha életemben nem edzettem. Futócipő is megteszi? Vagy milyen kategóriában keressek?
Vékony testalkatom van egyébként.
Köszönöm ha segítetek
Futocipo is jo.
Olyat keress ami tartja a lábad és jó rád. Ez a legfontosabb. Es ne vekony vaszon vagy converse es tarsai. Hanem valami normalis
Én még azt tenném hozzá, hogy ne legyen a talpa, főleg a sarka túl vastag!
Manapság ezeknek az össze-vissza pánázott (futó)cipőknek túl vastag a talpa, főleg a sarki részen, és egy csomó dologban zavarni fog, pl. normális gugolás...
"Soha életemben nem edzettem."
Akkor már értem, miért kérdezel hülyeséget. Nem tudom, mit akarsz csinálni, szerintem te sem, de minden edzés funkciunális. Hacsak nem valami direkt ezzel reklámozott divathülyeségbe akarsz belekezdeni. Azoknak általában csak két funkciója van. A pénzlehúzás és gyorsan le lehet velük sérülni.
A címkéket elnézve a crossfitea, kettlebelles cuccok általában pont ilyen ökörködések.
"Edzőtermi edzéshez keresek cipőt."
Keress lapos, lehetőleg keményebb talpú cipőt. A stabilitás a lényeg. A futócipők futásra valók. A puha talpuk jól elnyelik a "becsapódási" energiát, de össze-vissza nyeklenek és nyomódnak, ha nagy súllyal dolgozol.
Most funkcionális edzés vagy edzőtermi edzés? Ha funkcionális edzés, vagy kettlebell, vagy TRX, vagy crossfit, akkor lesz edződ. Tőle kérdezd meg, hogy az edzéseire milyen cipőben vegyél részt.
Ha edzőtermi edzés, akkor bármilyen lapostalpú cipő tökéletes, de a legtöbb gépi/izolációs gyakorlathoz nem lapos talpú cipő is megfelel, nincs jelentősége. Feldobnám ötletként a magasított sarkú cipőket is, de amíg nem vagy erőemelő, vagy nem guggolsz 150 kg fölötti súlyokkal, addig felesleges, pláne ha nincs baj a bokamobilitásoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!