Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A világon télleg csak 2...

A világon télleg csak 2 embernek van meg Judo-ból a legmagasabb övfokozat?

Figyelt kérdés
Vki ezt mondta nekem...
2010. nov. 3. 11:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Az övfokozat szart se ér. mi értelme van a 28. dannak? Judoban is, van olimpia, VB, EB. Ott lehet bizonyítani. Az övezés f@szság.
2010. nov. 3. 16:29
 2/12 A kérdező kommentje:
ahamm.... de nem erre voltam kíváncsi! azé értem és igazad van
2010. nov. 3. 16:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én ezt nem tudhatom... Tény, hogy egy 9.-ik danig lehet vizsgázni, de ahoz tényleg egy egész életet kell rááldozni. A 10.-ik dant pedig már csak tiszteletből kapja meg a nagymester. Ma magyarországon azok a kb. 50-60 éves nagy mesterek, aki úgy a 70-es években (mert ekkor kezdett terjedni magyarországon, bár ebben nem vok biztos, nem éltem még akkor) kezdték, azok mostanában úgy 5-6 dannál járhatnak. Sajnos a legtöbb emberke amint megkapja a feketeövet, akkor ő máris vérpro. és gyorsan fut is nyitni egy dojo-t... Persze nem gond, jó átadja a tudását, de vannak akik itt meg is állnak és nem vizsgáznak tovább. A szélhámosokról, álmesterekről még nem is beszéltem. Ha így nézzük, akkor tényleg elképzelhető, hogy csak két nagymester van a világon, akiknek sikerült ezt elérni.
2010. nov. 5. 11:38
 4/12 A kérdező kommentje:

uccsó válaszoló:

mondasz valamit...

és azzal az 50-60 évvel is mert az én edzőm is eközött van! :) köcc a választ

2010. nov. 5. 12:06
 5/12 anonim válasza:
100%
Én karatézom, így sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre. Az övezéssel kapcsolatban viszont van ellenvéleményem. Nagyon motiváló tud lenni egy újabb öv megszerzése...így máris van értelme.
2010. nov. 6. 14:59
 6/12 A kérdező kommentje:
ahammm.... neked is igazad van... már én sem tudom nah mind1
2010. nov. 6. 19:18
 7/12 anonim ***** válasza:

11:38 vagyok, csak még valamit kihagytam:

Gondolj csak bele, a judo egy versenysport. És mint tudjuk, a versenyzés (főleg a küzdősportokban) nem egy életbiztosítás. Szóval sztem egy "átlagos judos" eljut max 2 danig, közben meg versenyezget, megnyer egy MB-t EB-t VB-t stb... és aztá amikor kiöregedik a sportból, akkor azt mondja 'Köszönöm, ennyi volt.' Sajnos az európai emberek nagy része nem képes magáévá tenni a keleti gondolkodásmódot, így eszükbe se jut, hogy továbbra is foglalkozzanak a judo-val, csak nem a sport részével, hanem pl. a katák fejlesztésével stb... asszem így hihető, hogy csak két igazi judo soke van a világon. Am. én meg Ju Jitsu-zok, és azthiszem ugyanaz az övezéses rendszer van nálunk is, mint nálatok.

2010. nov. 7. 17:00
 8/12 anonim válasza:
Személy szerint el akarok jutni karatéban egy olyan szintre, mellyel tanítani tudok majd fiatalokat. A versenyzés nem az én területem, de ki tudja még, hogy mit hoz a jövő...
2010. nov. 7. 17:10
 9/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

needed-nek üzenem hogy taníthass másokat ahhoz külön le kell tegyél egy ilyen vizsgát!

2010. nov. 8. 18:49
 10/12 anonim válasza:
Hát a legmagasabb övfokozat a 10Dann és úgytudom hogy már 4 embernek van a legmagasabb övfokozata. Magyarországon egy ember érte csak el a 9Dannt.
2011. jún. 30. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!