Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kell 1500 métert futni?

Hogyan kell 1500 métert futni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, milyen taktikát kellene használnom ezen a távon? Szeptemberbe sulival megyek versenyre és ezen a távon fogok futni, mivel az egész évfolyamba nekem megy a legjobban ez a táv.Mégis úgy érzem, hogy kevés leszek egy versenyre.6:20 volt eddig a legjobb időm 18 évesen, még tavaly futottam suliba.Elég "becsapós" táv, mivel se nem sprint, se nem kocogás. Az elejét szoktam meghúzni(az első 600-700 métert), viszont a végére már nem marad semmi erőm.Lézetik erre a távra valami féle taktika?
2024. aug. 23. 15:37
 1/4 anonim válasza:
Én azt javaslom hogy gyakorold a futást külön is, ne csak az iskolában. Főleg az 1500m-t és próbáld mindig az idődet űberelni. A futáshoz pedig azt a taktikát használnám hogy fokozatosan gyorsabban a táv alatt, és a legvégét utolsó 300m-t kb 100%-osan meghúzni. Vagy ha többet is tudsz 100%-al akkor többet
2024. aug. 23. 16:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Elég fäsz dolog a sulitól, hogy csak úgy edzés nélkül elzavar versenyezni. Tanulmányi versenyeknél szoktak lenni külön felkészítő órák. Sportrnál miért nincs? Ha ők így állnak hozzá, állj hozzá te is úgy. Csináld azt, amit eddig.
2024. aug. 23. 16:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Alapvetően szeretek versenyezni, ezért ezt is komolyan fogom venni, és mindent beleadok majd.Ma este is megyek edzeni, és úgy fogom csinálni, hogy pl.400m 1p pihenő 800m 1p pihenő aztán 200m és így tovább ebből mondjuk 3 kör.
2024. aug. 23. 16:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyenletes sebesseg es szelarnyek. Ha talalsz valakit akinek a sebessege megfelelo szamodra akkor erdemes mogotte haladni amig a sebessege nem lassul be. Aztan a vegen ki lehet lepni mogule.
2024. aug. 23. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!