Tesi órán nagyából 2700-3500 métert futunk ezt nadjából 10p alatt le kéne futni, mert egy 1000 méter után elfáradok. Hogy tudnám lefutni?
Talán mert gyenge vagy és a tested nem bírja, nincs hozzászokva. Ezer méter az kb 4 perc alatt megvan, ha edzett lennél ez meg sem kottyanna, én 5 km-t futok edzés előtt, ennyi a bemelegítés, utána térek át a komolyabb dolgokra...
Egyébként cooper tesztet akarsz futni 12 percet? A mai diákok nagy része nem tudja teljesíteni a 3 ezer métert 12 perc alatt tehát átlagos vagy, nem hiszem hogy te vagy az egyetlen aki elfárad néhány perc után. Fuss rendszeresen és akkor bírni fogod, egyenletes tempóban haladj vagy inkább lassan kezdj és később növeld a tempót. Tesi órán sokan sprintelve kezdik ezt a távot, aztán 500 méter után nem csoda ha kifulladnak...
Azért a 3000+os Cooper már rohadt jó teljesìtmény. Ha nálatok valaki le tudja a 3500at futni 12 alatt, akkor annak illene elgondolkoznia a versenyzésen.
Am ahogy azt előttem is írták, ez csak gyakorlás kérdése, még nem tudod beosztani rendesen az energiádat, de ha gyakorolod ezt a 12 percet sokat, akkor menni fog. Nekem régen olyan gondom volt, hogy mivel szinte csak nagyobb távokat futottam, ezért mindig túl sok maradt bennem a futás végére.
"Ezer méter az kb 4 perc alatt megvan, ha edzett lennél ez meg sem kottyanna"
Azért nah, a 4 perce az már egy igen tisztességes tempó, az nem a meg sem kottyan szint.
2-es Annyit kellene futni de mivel a kérdező ezer méter után már elfárad, valószínűleg nem tudja teljesíteni.
Egyébként nem tudom ezeket az elvárásokat milyen testnevelő tanár találja ki, 3500 m 12 perc alatt irreális elvárás, ezt csak olyan valaki tudja teljesíteni aki rendszeresen sportol évek óta. Ha 2000+ felett van egy átlagos diák, az már jó eredménynek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!