Kit mit gondol? Lehet otthon tanulni harcművészetet?
Ha apád vagy nagyapád boxoló, de még így is elég beltenyészett lesz a tudásod, ha nem boxolsz másokkal.
Egyébként a box küzdősport, nem harcművészet.
Tegyük fel, hogy meg lehet tanulni: versenyezni csak akkor tudsz, ha egyesületi tag vagy, úgyhogy hiába tanulsz meg boxolni YouTube videókból a Kossuth utca 28-ban, mit érsz vele? Életed végéig otthon fogsz árnyékolni, vagy ütni a papucsot fater/asszony tenyerén?
Talán meg tudod tanulni a nappaliban a bal egyenest és a jobb horgot, de igazi küzdősportoló abból lesz, aki minél több emberrel, minél több stílusban harcoló ellenféllel bunyózik. Én 3 évig judóztam, aztán ki kellett hagynom 1 esztendőt, de minden héten találkoztam haverommal randorizni, hogy ne essek ki a formából. Visszamentem edzésre, aztán az első hónapban kezdők lekopogtattak, mert hiába ment jól a küzdelem haverommal, kiismertük egymást, összeszoktunk, és más ellenfélre nem tudtam megfelelően reagálni.
Légbabú ellen könnyű, e az életben a "tégla visszaüt".
Amint kapsz egy taslit, rájössz, hogy nyomás alatt, életveszélyben mások a szabályok és arra az otthoni "pecázgatás" nem készít fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!