Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kit mit gondol? Lehet otthon...

Kit mit gondol? Lehet otthon tanulni harcművészetet?

Figyelt kérdés
Konkrétan boxolni, meg lehet tanulni otthon?

aug. 19. 23:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
aug. 20. 00:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet, csak nem szabad. Pontosabban tilos és veszélyes bármilyen harcművészetet csak úgy otthon egyedül tanulni.
aug. 20. 00:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem.
aug. 20. 01:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha apád vagy nagyapád boxoló, de még így is elég beltenyészett lesz a tudásod, ha nem boxolsz másokkal.

Egyébként a box küzdősport, nem harcművészet.

aug. 20. 10:43
 5/9 Thunderfairy ***** válasza:
Csak a mozgást lehet megtanulni. Úgy fogsz mozogni mint aki jól tud, de valós ellenfél ellen állandóan vesziteni fogsz. Én pont így kezdtem. 10 év könyvekből, filmekből. Addig oké volt amig nem volt rendes kontaktos küzdelem. Amint meg is ütötek-rúgtak már nem is ért semmit. Kell szokni az ellenfelet. Menj el egy edzésre.
aug. 20. 11:08
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

Tegyük fel, hogy meg lehet tanulni: versenyezni csak akkor tudsz, ha egyesületi tag vagy, úgyhogy hiába tanulsz meg boxolni YouTube videókból a Kossuth utca 28-ban, mit érsz vele? Életed végéig otthon fogsz árnyékolni, vagy ütni a papucsot fater/asszony tenyerén?

Talán meg tudod tanulni a nappaliban a bal egyenest és a jobb horgot, de igazi küzdősportoló abból lesz, aki minél több emberrel, minél több stílusban harcoló ellenféllel bunyózik. Én 3 évig judóztam, aztán ki kellett hagynom 1 esztendőt, de minden héten találkoztam haverommal randorizni, hogy ne essek ki a formából. Visszamentem edzésre, aztán az első hónapban kezdők lekopogtattak, mert hiába ment jól a küzdelem haverommal, kiismertük egymást, összeszoktunk, és más ellenfélre nem tudtam megfelelően reagálni.

aug. 20. 11:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Ahogy a 2# mondja.
aug. 20. 13:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Légbabú ellen könnyű, e az életben a "tégla visszaüt".

Amint kapsz egy taslit, rájössz, hogy nyomás alatt, életveszélyben mások a szabályok és arra az otthoni "pecázgatás" nem készít fel.

aug. 20. 15:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem, nem lehet...
szept. 1. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!