Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Meg lehet tanulni verekedni...

Meg lehet tanulni verekedni anélkűl hogy küzdősport/harcművészet edzésekre járnék?

Figyelt kérdés
A fizikai erőm meg van hozzá, edző társam is van.

2012. dec. 30. 15:18
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

ha komolyan rá állsz a dologra akkor meg.

pl ismerek nem egy embert akik izolált környezetben-börtön:)-gyakorlatilag napi szinten ütötték verték egymást a legkisebb hülyeségekért.

pár hónap alatt egy bunyózni nem tudó átlag emberből,ha bekeményít,simán lehet pusztító ütőember.

ha most valaki napi szinten bunyózik,akkor előbb utóbb képzés nélkül is ki alakulhat egy alap agresszív kezdeményező magatartás,ami az első számú cél.

a fájdalom,ütések elviselésének megszokása,a verekedés közbeni stressz megszokása,és a hatékony,gyakorlatban is működő technikák megtartása.

2012. dec. 30. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:
34%

Soha nem jártam karatézni...meg egyéb ilyen dolgokra DEEEE a van damme videókat rongyosra néztem majd meg az össze verekedős filmet.Amikor ez már nem elégített ki szórakozásból verekedni jártam (ekkor még tizenéves voltam)diszkók, kocsmák...és hát jöttek a sikerek elvertem a környékbeli kidobókat meg helyi kemény csávókat.Amikor ez is kevés volt elmentem a városban a legkeményebb küzdősport egyesülethez de pár alkalom volt és ott is azt mondta az edző ...h fiam nem vagy ide való ,nem tudom hol tanultál verekedni de ide normál emberek járnak és nincs itt továbbra is helyed...pl itt edzésen mondja az edző h küzdelem beáll a csávó már jönne is köríves rúgással olyat kapott h 2nap kómában feküdt,és a legdúrvább h mikor felébredt azt mondta h ezt hogy csináltam mert semmit sem látott csak mikor a lábam a fejéhez ért erre emlékszik.Akkor mondták h az egyik bajnokot rúgtam le és nincs többé ott helyem...

Utána elindultam pár versenyen is ahol a gyorsaságom és agresszívitásom miatt nem volt legyőzöm de a bírók leléptettek.

Ekkor egy ember megkeresett azt mondta h fiatal tehetségeket keres, ha van kedvem próbáljam ki magam...

hát így kezdődött thaiföld,shanghai,los angeles hamburg itt mind megfordultam "fizetős" versenyeken, és ment a szekér itt már kiélhettem magam ki is adtam magamból mindent .

És mindezt úgy h soha nem tanultam küzdősportot clubban hanem otthon filmekre és K1 mérkőzéseket nézve.

2012. dec. 30. 17:37
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Igazából.. ha valakivel gyakoroltok akkor az már kb. küzdősport. Hiszen szabályok között (nem nyomjátok ki egymás szemét) gyakoroltok ütni.

A válasz pedig az hogy meglehet tanulni, de nagyon jól kell csinálnotok valamit hogy legyetek olyan jók, mint akik edző segítségével készülnek.

2012. dec. 31. 11:47
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

Persze.Mielőtt elkezdtem birkózásra,kickboxra,meg kung fu edzésekre járni már tudtam verekedni.Ha van edzőtársad/testvéred ,rossz környéken laksz az is plusz .

Amúgy minimális erő kell hozzá .

Régen amikor még kicsi és gyenge voltam(régen) az egész úgy kezdődött másodikos koromban ,hogy egy magas gyerek (osztályban a legnagyobb) belémkötött én meg elkezdtem felé csapkodni nem tudtam még nagyon miért jó az de próbálgattam eltalálni ő is ütött kitértem aztán gyomorszájon csaptam azonnal összeesett és levegőért kapkodott.Tehát én amikor még kicsi voltam az erőt gyorsasággal és ügyességgel kompenzáltam valamint ésszel.

Ja és az a gyerek soha többet nem szívatott,lenézett ja és haverok vagyunk aztán felköltöztem Pestre ott pár kötöszködős gyerek megvert aztán edzettem ,elmentem kung fu iskolába köben birkózásra is jártam.Birkózást abbahagytam a kung fu-t legalábbis azt az iskolát kinőttem színvonalban elmentem wint tsun edzésre nem tetszett aztán komolyan elkezdtem eddzeni és most megin elkezdtem egy keményebb kung fu iskolába járni.

Meg régen nem nagyon voltak amúgy sem ilyen iskolák de érdemes pár edzésre bejárni.

Hasznos tanácsaim:-alapállás:úgy állj ,hogy a térdeid kellően be legyenek hajtva és gyors pozíciót tudj váltani.

ütés:nézz a youtube-on ha ráérsz ütés kombinációkat trükköket tanulj.

Rúgás:Lábfejed rúgáskor feszes legyen mert ha nem az és erősebben rosszul találod el az ellenfeled letörhetnek a lábujjaid.

Jó edzéset én azért azt ajánlom menj el fél évig box-ra aztán fél évig thai box-ra és ha lehet fél évig jujutsu-ra .

Utána már nagyon pro leszel.

2013. jan. 1. 15:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 1. 18:07
 6/9 aikiboxer ***** válasza:
100%

Ha tényleg meg lehetne tanulni verekedni autodidakta módon (van Damme filmekből... LOL), akkor senki nem járna küzdősport és harcművészet edzésekre, és a bajnokságok is tele lennének képzetlen amatőrökkel.

Sajnos azonban az a helyzet, hogy a technika, mégpedig az évszázadok vagy -ezredek óta csiszolt helyes technika olyan szintű fölényt biztosít az utcai bivalyokkal szemben (azonos súlycsoportot és erőnlétet feltételezve), hogy az elmondhatatlan.

2013. jan. 1. 20:51
 7/9 anonim ***** válasza:

(akiboxer előtti válaszoló)

Te milyen küzdősporttal/harcművészettel foglalkozol?

Ja és kedves kérdező te melyik városban élsz mert ha Pesten egy csomó kung fu iskola vezetőit ismerem tudok jó helyet ajánlani ahol érdemes edzeni.

2013. jan. 1. 21:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Bocs még azelőtti
2013. febr. 1. 21:47
 9/9 coyote8789 válasza:
100%
Eloszor gyozd le magadat minden elkepzelheto modon:felelem ketseg gyengeseg ero onbizalom hit.ha megvan nem lesz gondod senkire,mert ha mgerzik benned az erot megbicsaklanak majd,mert az emberek nagy resze punci.ezt nezd.puncik mint most te.
2015. máj. 4. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!