Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futópad vagy futás szabad...

Futópad vagy futás szabad levegőn? Melyiket szeretitek? Melyik hasznosabb hosszabb távon?

Figyelt kérdés

aug. 19. 15:06
A kérdező szavazást indított:
A futópadot szeretem.
A szabadban szeretek futni.
13 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Jobban szeretek szabadban futni, kivéve pl. ilyen meleg nyári időben. 25 fok felett nekem már sok. Ilyenkor jobb a légkondicionált terem és a futópad. Unalmas, igen, de ki lehet bírni.

A másik, hogy nekem az, hogy abelvárosból olyan helyre érjek, ahol lehet futni, erdő van, nem pedig aszfalt, beton, az kb. egy óra tömegközlekedéssel. Utána meg izzadtan kellene hazajönnöm... a terem ellenben 10-15 perc, és helyben tudok zuhanyozni, átöltözni.

Ezért egészében véve sokkal többet futok futópadon. Tudom, ez is egyfajta lustaság, vagy kényelemszeretet, de még mindig jobb, mint ha nem mozognék.

aug. 19. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Amióta vidéken lakok, azóta a kinti futást preferálom, de amikor Pesten laktam, akkor zömében itthon futópadoztam.

Hasznosság tekintetében pedig az a hasznosabb, amelyiket szívesebben csinálod hosszútávon és konzisztensen, de egyébként ez nem vagy-vagy kérdés. A kinti futás és a futópadozás megfér egymás mellett.

aug. 19. 16:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom szavakba önteni hogy mennyire utálom a futópadot,a bokafájdításon kívül számomra semmi értelme
aug. 19. 22:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
futópad kint a kertben a szabad levegőn.
aug. 20. 12:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Hacsak lehet kint.
aug. 20. 12:26
 6/9 Meton ***** válasza:
67%

Én egy időben próbáltam futópadon edzeni, de állandóan megcsúszott a szalag, emiatt nem éreztem biztonságosnak. Eleve nem is értem a működését, hiszen a futópadon nem haladsz. Nem kell energiát fordítanod a haladásra, csak arra, hogy egy futáshoz hasonló mozgást végezz. Mint testmozgás, lehet, hogy jó, de köze nincs a futáshoz.

Arról nem beszélve, ha futópadon beállítasz mondjuk 10km-t, simán bealszol már az elején, futás közben, de biztos, hogy nem fogod végig bírni. A szabadban viszont akkor van vége a futásnak, ha célba érsz. Közben nézelődsz és elrepül az idő.

aug. 22. 11:12
 7/9 petbalogh válasza:
49%
csak futópad. egészségesebb - állítható (dőlésszög) ami sokat jelent hiszen az emelkedőn való gyaloglás lényegesen jobb, mint a futás. Unalom űzésre pedig tablet és sorozatnézés. én otthonra vettem és minden nap használom.
aug. 24. 00:18
 8/9 Xira válasza:
0%
Rövid távon mindegyiktől sérvet kaphatsz vagy valamilyen csont vagy porc korong sérülést. Hosszú távon sokat kell pihenni hogy sokat élhessél az unokáiddal. A sport nem egészséges csak az orvosok megélhetésének tesz jót mikor majd veszed a sok gyógyszert.
aug. 24. 23:46
 9/9 Meton ***** válasza:
51%

Mindenkinek igaza van, a futópad egészségesebb sok szempontból, például kíméli az ízületeket. Betonon futni halál az ízületekre, én mégis mindig betonon futottam, mert könnyebb haladni. Az ízületek meg regenerálódnak, szóval lehet ez jó is.

Egyébként azt, hogy a futópadot lejtősre állítod, nem igazán van értelme. Oké, magasabbra teszed a lábad, szóval más a testhelyzet, ez igaz. De nem haladsz, nem kell energiát fordítani arra, hogy a lejtőn feljuss. A fura testhelyzet nehezítés, de nem olyan, mintha igazi lejtőn mennél, nem is hasonlít. Mint a lépcsőző gépek. Valójában csak helyben mozogsz, a magasság leküzdéséhez nem kell energiát kifejteni. Az igazi lépcső valóban fárasztó, mint ahogy az igazi lejtő is. A futópad inkább a kényelmeseknek való, lényegében a futás illúzióját adja. A vérkeringés megvan, arra jó, na de erősödni nem hiszem.

aug. 26. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!