Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hova menjek futni?

Hova menjek futni?

Figyelt kérdés
Próbálok lefogyni, ezért eddig otthon csináltam edzéseket. De majdnem -20 kg után szeretnék elkezdeni futni. Viszont még így is dagi vagyok és félek hogy az emberek akikkel szembetalálkoznék néznének. Nem tudom hol lehet futni? Tudtok jó helyeket mondani? Vagy csak ne érdekeljen más véleménye? (Kissé túlgondolós típus vagyok)

aug. 13. 12:18
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Pontosítok *a néznéneket úgy értem, hogy ítélkeznének vagy ilyesmi
aug. 13. 12:20
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Senkit nem erdekel, hogy futsz, es hogyan nezel ki. Viszont ha meg sok pluszkilo van rajtad, futassal kinyirod az izuleteid, inkabb ezen gondolkozz.
aug. 13. 12:31
 3/14 Psycho ***** válasza:
100%

Én speciel ha meglátok egy ducibb embert futni, konkrétan megirigylem. Tök jó, hogy ezt csinálja (csinálod 😉), és lenyűgöz az az akaraterő!

De máshogy is meg lehet közelíteni a kérdést: amikor TE látsz egy futót, mit szoktál gondolni róla? Elítéled? Egyáltalán gondolsz valamire? Mennyi ideig marad meg a fejedben az illető?

...miért lenne ez másoknál másként? 😊

Nekem ezek a gondolatok segítettek, amikor valami olyasmit csináltam, amire előtte rápörögtem és túlgondoltam.

Meg az, hogy elhessegettem az egészet, hogy baromság, hát hülye vagyok én, hogy ezen kattogjak? Kit érdekel, ki mit gondol, semmi közöm az illetőhöz.

Lehet, ez Neked is segít!

aug. 13. 13:08
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

3. Így belegondolva ahogy leírtad, valószínűleg tényleg őket sem nagyon érdekli a dolog :)

aug. 13. 13:17
 5/14 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz mások véleményével,fuss nyugodtan.
aug. 13. 13:56
 6/14 anonim ***** válasza:

Én is úgy kezdtem futni, hogy volt rajtam még plusz súly, kb. 15 kg. Jó cipőt kell venni, rendesen bemelegíteni, lenyújtani, illetve én ikább kocogtam (8 km/h körüli sebességgel), és semmi baja nem lett az ízületeimnek.

Hozzád hasonlóan szintén elég gátlásos voltam az elején, ezért az első pár hónapban kora reggel mentem, inkább felkeltem előbb, és fél 6-kor már futottam, alig találkoztam valakivel. Így nyáron úgyis kényelmesebb reggel, hűvös(ebb) időben futni. Őszre meg már belejössz, megszokod, és a kondid is jobb lesz.

aug. 13. 14:16
 7/14 anonim ***** válasza:

Te szerencses voltal az izuleteiddel, de attol meg a riziko valos.

aug. 13. 15:08
 8/14 Psycho ***** válasza:
100%

Nem elhanyagolható a rizikó, de azért az ízületek nem olyanok, mint egy műanyag bizbasz, ami pikpakk elkopik. Hosszú-hosszú évek terhelése tudja azokat elkoptatni, még túlsúly mellett is.

Nyilván van genetikai meghatározottsága, hogy ki mennyire hajlamos az ízületi/porckopásra, de azért, mert kérdező elmegy pár hónapig futni +10-15kg-al, nem fognak elkopni a tagjai, még akkor sem, ha erre hajlamos. Emiatt nem kell őt megijeszteni.

Én speciel 20 év aktív sportolás (labdarúgás) után kezdtem csak el érezni a hatását. És tegyük hozzá, ez sem kezelhetetlen, de ennyi idő kellett, hogy kialakuljon a porclágyulás, és az esetenkénti ízületi fájdalom.

Ahogy #6 is írja, rengeteget számít a megfelelő bemelegítés, illetve futás esetén a talaj, a cipő minősége, illetve az időjárás is.

Nyilván nem mindegy, hogy faklumpában futunk kint a betonon -10 fokban és rögtön ahogy odaértünk, vagy pedig nyújtás-bemelegítés után, futócipőben, futópályán, normál időjárási viszonyok között.

aug. 13. 17:19
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes választ! Ma este elszántam magam és elmentem futni (fél órája értem haza kb). Nem sokat csak nagyjából 30-35 percet. Először valóban volt bennem egy szorongás, de amikor belekezdtem nem sokkal később szembejött pár futó velem, és az egyik rámintegetett mosolyogva. Olyan jó pozitív élmény volt, hogy ez kellett nekem. Valószínűleg amúgy kora reggelente fogok futni, mert az az időpont jobban tetszik nekem. És köszönöm mindenki válaszát! :)
aug. 13. 21:17
 10/14 anonim ***** válasza:

Jeeee

Na latod

aug. 13. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!