Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan fussak le 10km-t?

Hogyan fussak le 10km-t?

Figyelt kérdés
Milyen edzéstervet ajánlotok? Kinek mi jött be? Most kb 800m menne, de már az is nagyon fáj...
aug. 10. 20:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Ha 800 méternél többet nem tudsz lefutni, akkor szakember felkeresése javasolt (orvos, gyógytornász, edző, stb.).
aug. 10. 20:49
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Miért akarsz 10 km-t futni?

Én gimi óta nem sportoltam, aztán kb. 10 évvel később kedvem lett futni. A semmiből elkezdtem futni a környéken, és igaz, hogy nem volt mivel mérnem még akkor a távot, de már első alkalommal is 30-40 perccel kezdtem.

Azóta is szoktam futkosni, kisebb-nagyobb kihagyásokkal (pl. szültem egy gyerkőcöt), és csak azért nem próbálkozom a maratonnal, mert már a félmaraton is uncsi sokszor, de amúgy élvezem is 🙃

Ha 800 m is fáj, akkor miért szeretnél ennyit futni?

aug. 10. 22:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha 800 métert tudsz lefutni, akkor miért akarsz 10 kilométert? Élből miért akarsz futni? A leírtak alapján nem ez a te sportod.
aug. 10. 22:15
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát úgy vagyok vele, hogy lehet ezt fejleszteni, csak stratégia kellene 😃
aug. 10. 22:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, csak ha én egy hosszt is alig bírnék leúszni a medencében, akkor biztosan nem akarnék vízilabdázó lenni, de te tudod.

Van valamilyen egészségügyi kórképed?

aug. 10. 22:28
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

A futás extrém sérülésveszélyes sport!!! Izmok, inak, ízületek... térd! Nagyon nagy igénybevételnek van kitéve. Így szép folyamatosan, edzővel érdemes csak nekiállni, ha ennyire alacsony szinten vagy jelenleg.

Érdemes lenne beilleszteni úszást is akár, az segítene hozzászokni a mozgáshoz.

aug. 10. 22:51
 7/11 anonim ***** válasza:

"Hát úgy vagyok vele, hogy lehet ezt fejleszteni, csak stratégia kellene"

Semmi stratégia nem kell ehhez, fuss minden nap, s fejlődni fogsz. Olyan meg nincs, hogy a futás nem a te sportod. Ahhoz nem kell tehetség, csak csinálni kell és majd felerősödsz hozzá. Csak csinálni kell, ilyen egyszerű. Figyelj az étkezésre is (aka vigyél be kellő mennyiségű fehérjét és magnéziumot), s ennyi. Esetleg még nézz egy jó futócipőt, hogy kíméld a térdeid, lejtőn lefelé ne fuss, főleg ne betonon. De a fejlődés kulcsa az maga a futás.

Hajrá! 💪

aug. 10. 22:55
 8/11 A kérdező kommentje:

Ez a 10km ilyen hosszútávú cél vagy ahogy sikerül.

Jelenleg jól vagyok amúgy, bár az elmúlt évek megviseltek egészségileg, ja...

aug. 10. 22:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy mit jelent neked a futás? Kevesebb, mint 3 perc alatt futod le a 800 métert, vagy kell hozzá 4-5 perc is?

Ha előbbi, akkor normális, hogy kezdőként kihajtod magad. Ha utóbbi akkor ott tényleg lesz bőven munka vele.

Menj hosszabb távokra, ha elfáradsz, lassits, akár sétálj bele, de ne állj meg. Ha megpihentél, húzd meg megint.

aug. 11. 12:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Vannak jó futó tervek applikáción is.De lehet a technikával van gondod,ne akard minél hamarabb lefutni.
aug. 11. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!