Milyen gördeszkát ajánlanátok egy kezdőnek? Milyen szempontok alapján válasszak?
Figyelt kérdés
Igazából a tesómnak lenne ajándék, tudom, hogy régóta szeretne, de én egyáltalán nem értek a témához. (Egyébként ő se)
Azt tudom, hogy nem akar trükköket tanulni, csak a közlekedését szeretné gyorsabbá tenni. 41-es lába van, kb 105 kiló.
aug. 7. 22:20
1/1 anonim válasza:
nos, én az első deszkámat Sportissimoban vettem, nem kevesen azt mondják, hogy kezdőknek is csak gördeszkás szaküzletben érdemes venni, szerintem nem, ott is lehet megfelelően jót találni 20000-30000+ Ft-ért is akár ami tényleg teljes mértékben jó egy kezdőnek, szóval azért húszezer alattit ne vegyél semmiképpen sem, de nem feltétlenül kell gördeszkás boltba menned a tesód ajándékáért, és ha nem akar trükköket tanulni majd akkor természetesen a "normál" skateboard-ok ki vannak zárva, meg természetesen a pennyboard-ok is(azok közül nem is lenne ami elbírná az ő tömegét), cruiser gördeszka vagy longboard gördeszka lenne megfelelő számára (meg persze vannak másféle deszkák is még, de azok lényegtelenek, és gondolom elektromos gördeszka is ki van zárva, "rendeset" szeretnél venni neki), mindegyik deszkára rá vannak írva az adatai vagy hozzá levő papírjain ott vannak az információi amiket el lehet olvasni a boltban mivel szemmértékkel nem feltétlenül lehet mindent meglátni róla, lényeges, hogy kanadai juharból készüljön, általában 5-7-9 réteg kanadi juhar lapból áll egy gördeszkalap, rosszabb minőségűek a más fából készültek általában, a kerekeinek átmérője legyen minimum 58-60 mm-es és ezzel együtt a kerekek keménysége legyen 78A-89A körüli, a nagyobb méretű kerekek jellemzik a közlekedésnek szánt deszkákat és puhább kerekekkel, hogy gyorsabban tudjanak haladni egyenetlenebb terepeken is a városban, a gördeszka alján a felfüggesztések fontos, hogy semmiféleképpen ne lógjanak ki a gördeszka lapjáról, lehetőleg olyan vagy kevésbé szélesek legyenek a felfüggesztések, mint a gördeszka szélessége, a felfüggesztések mértéke 56 mm felett legyen, bár amúgy ezt az adatot kevésbé írják ki rájuk..., a gördeszkák csapágyait ABEC-skálán mérik többnyire, bár van 1-2 márka akik máshogyan mérik ezt, más, egyéni skálán, de a leggyakoribb azért ez, az ABEC- után 1/3/5/7/9 lehet, páratlan számok szoktak lenni, minél nagyobb szám van hozzá, annál nagyobb mértékben lesz gyorsabb a deszka, szóval igen, az ABEC-5-től számítva jelzett tulajdonságú csapágyak a megfelelőek egy longboard deszkának vagy hasonlónak, mindenféleképpen 8" jelzés és afeletti deszkát vegyél, abban mérik és jelzik a deszka méretét a magassághoz képest hogy milyen magasságig jó egy embernek, vannak kisgyerek deszkák is amik ilyen 6,5"-esek és ilyen kb. 100 cm vagy valamivel azalatti magasságú gyerekeknek jó, szóval 8" feletti vagy akár jóval afeletti jelzésű gördeszka lesz jó a tesódnak, és fontos az, hogy amikor rááll a gördeszkára, úgy tudja megnézni, hogy a lábméretéhez megfelelő nagyságú e a deszkalap, hogy majdnem teljesen merőlegesen kell ráállni a deszkára tehát a cipőorr ne a deszka elejének irányába nézzen, hanem oldalasan legyen rajta, és az nem jó, ha olyan széles egy deszka aminek a szélességén belül van az embernek a lábhossza, ha a lábméret a lap szélességén belül van, és az sem, ha túlságosan kilóg a talpunk eleje és a sarkunk, az sem megfelelő méret, ha egy jó pár centimétert lelóg a cipőnk hossza elöl-hátul a gördeszka szélességéhez képest, az a jó, hogyha csak 1-2 centiméterrel nagyobb a lábunk a deszka szélességénél úgy nagyjából, és egyébként úgy méretben konkrétan minimum 90-100 cm hosszú gördeszka jó lehet a testvérednek, azt hiszem semmit sem hagytam ki talán..., illetve némely deszkára rá van írva, hogy 50 kg-ig bír el, sokra meg a 100 kg a teherbírása, úgyhogy a 105 kilós tesódnak találj megfelelőt, ja és igen, akkor is vegyél neki védőfelszereléseket (térdvédők, könyökvédők, csuklóvédők, bukósisak), ha nem szeretne trükközni, attól még kell a közlekedő deszkásoknak is az elején amikor tanulnak gördeszkázni. :D remélem nem válaszoltam túl későn és még segíthettem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!