Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A mai harcművészek összehasonl...

A mai harcművészek összehasonlítva legyőznék hasonló stílusokban a korábban élt mestereket pl. a 100-200-300 évvel ezelőttieket?

Figyelt kérdés

Persze olyan stílusokban, amilyen stílusok léteztek már akkor is.

Környezeti hatásokra, táplálkozásra, elmélyültségre, tudásra stb. gondolok.

aug. 2. 12:44
 1/3 anonim ***** válasza:
71%
Kétlem, méghozzá azért, mer 200-300 éve még sokkal inkább harc volt, ma meg sokkal inkább művészet. Nem véletlenül verik rendszeresen rommá a küzdősportolók a tradicionális harcművészeket.
aug. 2. 14:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg sajnos legyőznék, mert: némely dolog azóta fejlődött-átalakult, másabb szabályrendszerek vannak itt-ott. Másrészt: más a mai ember testtömege, magassága, testszerkezete, így egy mai ember esélyesebb a győzelemre, feltéve, ha a korábbi személy nem gyorsabb reagálású.
aug. 2. 17:41
 3/3 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem ezt embere válogatja és nem korszak függő. Régen is voltak tehetségesebb, erősebb, gyorsabb emberek és most is vannak.

Nem az a 2-300 év fogja eldönteni a győzelmet. A Karate akkor is ugyan olyan Karate volt, mint most, a Kung-Fu szintén, a Thaibox szintén.

Most is lehet ugyanolyan keményen edzeni és ugyanúgy odafigyelni a táplálkozásra.

Ha meg már mesterekről beszélünk ők minden bizonnyal oda is figyelnek erre és el is értek egy igen komoly szintet abban az időben is és most is, tehát szerintem nem számottevő, hogy 2024-et vagy pl 1824-et írunk -e. Az fontos, hogy mit értek el és mennyire veszik komolyan.

aug. 4. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!