A pulykacomb milyen ízű és állagú? Nagyon rágós? Ha főzve lenne, meddig kell főzni; addig, mint a csirkét? Vagy tovább? Hasonló íze van, mint a csirkehúsnak? Vagy egyáltalán nem hasonlít arra az íze? Főzés közben büdös?
A pulykacomb polykacomb ízü és állagú - erre nincs megfelelöbb válasz.
Mivel idösebb, nagyobb állat húsa, ezért tovább tart, mire megpuhul.
A legtöbbször inkább sütik/párolják, fözni nem nagyon szokás.
Teljesen más, mint a csirkehús, inkább sovány libára hasonlít valamenyire.
Amit nem értek, miért lenne büdös fözés közben? Ha egy hús fözés közben büdös, akkor az garantáltan romlott, egyébként nem lehet az.
Szárnyából, nyakából levest csinálj.
A felsőcombot én sütni szoktam szalonnával tűzdelve, mert elég száraz. Rendesen meg kell fűszerezni (fokhagyma, majoránna, bors, aszalt szilvával is meg lehet tölteni), nincs erős íze, inkább az állaga más, mint a csirkének. Darabolva tejszínes ragut csináltam már belőle.
Az alsócombot kerülöm, mert nagy, kemény, lapos inak vannak benne, nekem nehézséget okoz kiszedegetni.
Elsőre felső comb filét vegyél, az aránylag könnyen felpuhul, és semlegesebb ízű is.
Bármire felhasználható, amire mondjuk egy sertéscomb, vagy s.lapocka.
Pörkölt, paprikás, bármilyen ragu, tokány, de ahogy elhangzott, egyben sütve is. Főt, kisebb érméket is lehet belőle vágni, és kiklpofolva bármilyen frissensültnek jó.
Hogy mennyi idő alatt puhul fel, az a korától erősen függ, de ha átlagos húsról beszélünk, akkor ilyen pörköltös jellegű kajákban, olyan háromnegyed óra.
Milyen pulyka?
Amit a boltokban árulnak, azok jellemzően bébi pulykák, amit gyors ütemben "felpumpáltak", és 6-8 hetesen már a vágóhídra kerültek.
Olyan idős korú pulyka húsa nem rágós, de ha nem megfelelően kezelték, érhet meglepetés, pl hal ízű lesz.
Ennek oka a hallisztes táp, amit a vágás előtt már nem etetnek velük, ritkán előforduló hiba (pulykatelepről, feketén beszerzett húsnál már gyakoribb)
A pulyka alsó combja okozhat meglepetést, azokban nagyon gyorsan elcsontosodnak az inak, és csontszalagok vannak a húsban.
Nem különösebben zavaró a hús leválik róla, de aki nem számít rá, meglepődhet.
Pulykát többnyire sütni szoktuk, ami nem jelenti azt, hogy főzve nem jó.
"Tanyasi" több hónapos, vagy éves pulyka húsa már sokkal erősebb, abban sincs semmi meglepő, a tyúk, kakas hús sem rántani való csirke állagú.
A pulyka is egy baromfi-féle, de nem csirkehús ízű, ahogy pl a gyöngytyúknak, kacsának, libának is más az íze.
A kérdezö pulykaCOMBról kérdez, aminek ninc nyaka meg szárnya, és egész biztos az üzletekben kapható, nem háztáji öreg pulyka része.
A válaszok többsége nem értelmes, a válaszolók nagy része nem tud szöveget értelmezni.
Az elsö válaszoló írt hasznos választ, a többi nem ér semmit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!