Hogyan kezdjek el futni?
Nagyon szeretek sétálni. Nap 6-7 de valamikor 10 km-t is megyek, viszonylag gyors tempóban, mégsem fáradok el. Viszont ha futok, akár csak lassan is, pár perc után úgy érzem, hogy megfulladok. Tüdőm egyébként egészséges.
Hogy kezdjek neki a futásnak, hogy élvezzem is és ne csak szenvedjek?
26/L
Running for Beginners nevű epp nekem sokat segített. Különböző szintek vannak, sétát és futást kombinálja.
Ha kipróbáltad, vagy valami mással csinálod, írj, hogy hogy fejlődsz esetleg
Én futottam a terhességem előtt, arra nem emlékszem, hogy hogy kezdtem, de azt tudom, hogy hiába csak kb. 2 év maradt ki, a szülés után az első alkalom borzasztó volt 🙃
A szülés utáni első futásom 5 km volt, és 7 perc fölötti tempónál úgy éreztem, hogy ott fulladok meg (pedig terhesség előtt még cigiztem is)... Másodjára már sokkal jobb volt, aztán közel 3-4 hónap alatt elértem a félmaratoni távot lazán.
Lehet, hogy viccesen hangzik, de ami nekem bejött, az a következő: mikor úgy érzem, hogy már nem bírom, akkor csak futok tovább 😀
Szóval a lényeg a fokozatosság, és hogy feszegesd a határaidat, ne add fel az első kellemetlenségnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!