Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mikor illik feladni a sakkpartit?

Mikor illik feladni a sakkpartit?

Figyelt kérdés

Arra az esetre gondolok, amikor nem profik játszanak, és nyerésre áll, de ahhoz sakkmattot kell adni, időben. És ha van neki futó, loú, király, akkor biztosan nem fog mattot adni , sem két futóval.

Csúnya dolog ilyenkor nem feladni?

#sakk #Sakkmattot
júl. 13. 10:28
A kérdező szavazást indított:
Illik feladni
Nem kell feladni, tanuljon meg bánni a könnyűtisztekkel
7 szavazat
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy esélyes Draw lesz az slatemate vagy mi. Ha két bastyája van, akkor feladom, mert azokkal könnyű, de ha kiraly és egy bástya, nekem csak király, akkor nem, mert azzal sem fogja tudni hogyan kell mattot adni.
júl. 13. 10:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt szokták mondani, hogy akkor illik feladni, hogy ha te lennel az ellenfél helyében, a te helyedben pedig Carlsen lenne, akkor is magabiztosan nyernél.
júl. 13. 14:04
 3/4 Thunderfairy ***** válasza:
Van aki tudja hogy adjon királyal és bástyával mattot. Pont tavaly kareácsonykor muttata a tesom férje aki egyáltalán még gyakorolni se szokott a hétköznapokba. Tehát csak akkor sakkozik amikor karácsonykor előveszűk a sakkot a családi összejővetelen. Akkor kell feladni amikor már úgy érzed hogy nem tudsz már nyerni.
júl. 14. 09:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Kezdőként főleg online szerintem érdemes lehet a partikat végig játszani, vagy legalább is törekedni rá. A végjátékban itt nyugodtan lehet gyakorolni a patt fészek, örökös sakk kialakítását.

Kicsit komolyabb szinten szerintem már illik feladni, főleg ha jelentős az anyagi előny, vagy ha annyira rossz a pozíció, vagy passzívak a figurák, hogy látható a parti kimenete és tudvalevő, hogy ilyen ÉLŐ ponttal nem valószínű, hogy el fogja nézni. Le fogja tudni bonyolítani, mert kikényszeríti a tisztek cseréjét és a végjátékban pedig már könnyedén nyer. Ilyenkor szerintem nem érdemes húzni, mert úgy sem fog hibázni. Persze ez így furcsán hangzik, de legtöbbször így van! :)

júl. 20. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!