Mikor illik feladni a sakkpartit?
Arra az esetre gondolok, amikor nem profik játszanak, és nyerésre áll, de ahhoz sakkmattot kell adni, időben. És ha van neki futó, loú, király, akkor biztosan nem fog mattot adni , sem két futóval.
Csúnya dolog ilyenkor nem feladni?
Kezdőként főleg online szerintem érdemes lehet a partikat végig játszani, vagy legalább is törekedni rá. A végjátékban itt nyugodtan lehet gyakorolni a patt fészek, örökös sakk kialakítását.
Kicsit komolyabb szinten szerintem már illik feladni, főleg ha jelentős az anyagi előny, vagy ha annyira rossz a pozíció, vagy passzívak a figurák, hogy látható a parti kimenete és tudvalevő, hogy ilyen ÉLŐ ponttal nem valószínű, hogy el fogja nézni. Le fogja tudni bonyolítani, mert kikényszeríti a tisztek cseréjét és a végjátékban pedig már könnyedén nyer. Ilyenkor szerintem nem érdemes húzni, mert úgy sem fog hibázni. Persze ez így furcsán hangzik, de legtöbbször így van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!