Aszfalton gyalogláshoz hozzá lehet szokni?
Ja igen, csak a lényeg maradt le.
Mezítláb.
És a mostani kánikulához fontos adalék, hogy éjszaka, amikor már lehűlt.
.
Annyira durva "csipkés" a felülete, hogy vízhólyagot mart a talpamba.
Én az okot nem értem...
MIÉRT kell mezítláb gyalogolni aszfalton? Tuti nem tesz jót!
Vannak nagyon jó aszfaltos futó/gyalogló cipők, szerintem inkább vegyél egy olyat. Ha melege van a lábadnak, akkor akár egy túraszandált, én egy kb ilyenben 20 km-t gyaloglok aszfalton, és nem lesz baja a lábamnak:
"MIÉRT kell mezítláb gyalogolni aszfalton?"
Mert jó érzés.
"de 1-2 km aszfalton gyaloglás fájdalmas, de még egy nappal később is érzem a talpam"
most fájdalmas, vagy jó érzés?
A kertben öntözés közben szoktam rá, hogy mezítláb legyek.
.
Egy új érzést, vagyis érzéseket ad.
Szabadságérzést, valamint fizikailag is jó, mert masszíroz, a lábfej csontjai is természetesebben vannak, mint egy cipőbe szorítva.
(Főleg az én alapból is széles és bokasüllyedéses lábfejem.)
Ja meg kánikulában locsolva a lábamat is lelocsolva tök jól lehűt.
Most jutottam el addig, hogy az esti sétámon ne zavarjon, hogy mezítláb látnak olyan emberek, mint ti.
Először fájdalmas a füvön is járni, pláne a durva csipkés felszínű aszfalton, vagy murván.
Vagyis nem csak először, hanem addig, amíg nem szoksz hozá.
Már a kaszált füvön, a sima felszínű aszfalton, betonon jól esik a gyaloglás.
Főleg, ha napközben kánikula van, este meg már lehűl a levegő és a "talaj" is.
A murva, durva felszínű aszfalt az még kicsit fájdalmas, vízhólyagot harap több km-es távon.
Sajna rossz a térdem, pár km futás után megfájdul, de tervezem, hogy később kipróbálom a mezítlábas futást.
Más technikát igényel, és ha az ember nem a sarkára érkezik (hanem a talp első felén a talppárnára), akkor nem annyira terheli térdízületet.
Na ilyet cipővel nem lehet próbálni.
Engem aztán nem érdekel hogy ki hogyan mászkál az utcán,de tényleg nem hallottál még azokról a cipőkről amik konkrétan a te problémádra/igényeidre vannak kitálva? Nem tudom magyarul hogy hívják őket de biztos lesz it okosabb válaszoló aki segít.
Alapból a kérdést sem értem,azt kérdezed hozzá lehet e szokni? Írjuk hogy nem nagyon,mert szetvágja/dörzsöli/égeti a talpad,de csak azért is mondod tovább hogy miért jó. Értem hogy természetes talajon jó mezítláb lenni,hát betonon nem az. Ha már centis vastagságú kőkemény halott bőr lenne a talpadon,még akkor is kellemetlen lenne.
Már találtam videókat mezítlábas futásról, ahol arról beszélnek, hogy a murván futás sem okoz semmilyen problémát.
Futás, és nem is csak gyaloglás.
Szóval megtaláltam a választ, hozzá lehet szokni, csak fontos a fokozatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!