Felülés közben az a jobb ha a lábunkat nem tartja semmi vagy ha valami ránehezedik és tartja?
Figyelt kérdés
Elkezdtem minden nap 100 felülést csinálni, de a lábam berakom a szekrény alá hogy tartsa valami. Van különbség akkor ha nem rakom be? Melyik a hatásosab?2024. jún. 11. 19:36
1/7 anonim válasza:
A felülés sehogy sem jó, a napi 100 felülésnek pedig mi értelme? Az, hogy sérvet kapj?
2/7 A kérdező kommentje:
Szerintem a felülés igen is hasznos, valamint fiatalon nem ajánlott nehéz súlyokkal edzeni, mert gátolhat a növekedésben. Így a felülés, fekvőtámasz lehet a legjobb edzés vagy kisebb súlyokkal (szerintem) de mindenkinek megvan a saját véleménye a testmozgásról.
2024. jún. 11. 20:01
3/7 anonim válasza:
"Szerintem a felülés igen is hasznos"
Szerinted? Hány éves vagy? Fogalmad nincs az anatómiáról, igaz?
4/7 A kérdező kommentje:
Igazad van, valóban nincsen. De akkor kérlek mondd el miért nem tesz jót. És akkor miért csináljuk testnevelés órán? Miért van belőle felmérés, ha annyira káros az ember számára?
2024. jún. 11. 21:33
5/7 anonim válasza:
A függeszkedêsben lábemelés jobb, csak sokkal nehezebb. De van más is, ami egészségesebb a sima felülésnél.
6/7 anonim válasza:
Mert extrém nagy stresszt ró a lumbális gerincszakasz porckorongjaira, de az egyenes hasizmot (aminek a megedzése lenne gondolom a célod) érdemi munkát nem végez a mozgásminta során, magyarul rendszeresen és nagy ismétléstartományban felülésezni káros és funkciótlan. Ez a sport világában nagyjából 30 éve alapvetés. És hogy miért csinálják mégis a magyar testnevelés órákon? Mert a magyar testnevelés oktatás, sőt a komplett magyar közoktatás 30 évvel le van maradva a szakmai realitáshoz és az európai/amerikai kompetenciai sztenderdhez képest.
7/7 A kérdező kommentje:
Így már értem, köszönöm a választ!
2024. jún. 11. 21:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!