Hogyan gyűjtsek elég motivációt és egyáltalán hogyan kezdjek bele?
Az a helyzet, hogy nem igazán vagyok magammal megelégedve. Bár túlsúlyosnak egyáltalán nem mondanám magam, azért jó pár helyen akad rajtam felesleg, amiken változtatnék de nem tudom hogyan.
Mivel még 18 év alatt vagyok és nagyban függök a szüleim engedélyeitől és költségvetésétől, így nem olyan egyszerű ez az egész.
Hogyan alakítsak ki egy egészséges étrendet, hogy ha nem én döntöm el, hogy a szüleim mit vesznek? Hogyan csinálják egy jó edzéstervet, amihez tudom magam tartani és azért a közel jövőben látszódna is az eredmenye?
Személyi edzőre sajnos nincsen pénzünk, csak nem tudom, hogy itthon ezt hogy tudnám elkezdeni.
A tippeket és tapasztalatokat előre is köszönöm😊
Kezdj el valami olyan sportot, amihez nem kell edző. Futás, biciklizés, elliptikus tréner, ami épp elérhető. Ha nem verseny szinten űzöd, akkor a legtöbb sport elkezdhető egyedül is vagy neten lévő alap edzőtervekkel.
Kalóriaszámlálással a fogyás is megoldható, mert ki tudod számolni annak a kalóriaértékét, amit a szüleid eléd raknak és annyival kevesebbet eszel vagy annyival többet mozogsz.
Volt motivációd szépen összeszedni az összes kifogást.
Étkezés:
Gondolom sosem üres a hűtő és a kamra azon kívül, amit anyád főz és úgy sejtem legalább özépiskolás korú kamasz vagy. Csinálj magadnak valamit abból, ami van. Plusz azt sem hiszem, hogy a szüleid ne vennének meg ezt-azt, amíg nem állsz elő extrém igényekkel.
Edzésterv:
Kezdőként ezt is fölösleges túllihegni. Fontosabb csinálni (rendszeresség), mint optimálisan csinálni (azt majd a tapasztalat kialakítja) és pláne jobb, mint várni az elkezdéssel, amíg találsz egy olyan edzéstervet, amiről úgy ítéled meg, jó lesz (analízisparalízis).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!