Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Azokhoz szól a kérdés akik...

Azokhoz szól a kérdés akik nem szeretnek mozogni, miért van ez így?

Figyelt kérdés
2024. jún. 7. 09:34
 1/8 anonim válasza:
45%

Én szeretek mozogni, jógaoktató vagyok, de tudom a választ a kérdésedre.

Sokan el vannak kényelmesedve. Néha én is. És könnyebb dolog a pihenést választani a fárasztó, sokszor fájdalmas (gondoljunk a súlyzós edzésekre) mozgás helyett. Főleg, ha a munka, egyetem, iskola annyira megterhelő, hogy teljesen leszív minden energiát.

Persze, arra buzdítok mindenkit, hogy hozza be a mozgást az életébe. Mert jó dolog.

2024. jún. 7. 09:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert mozogni fárasztó, az ember meg miért fáradna el még jobban, mint amennyire amúgy is fárasztó az élet. Aztán amikor az ember már szarul néz ki, hízik, fáj mindene, beteg, akkor nem érti, mi lehet a baj. Biztos nem a mozgás hiánya.
2024. jún. 7. 09:56
 3/8 anonim válasza:
23%
Én pont azt nem értem, hogy aki állandóan mozog, zsizseg, rohangászik, annak mi a jóisten baja van. Miért nem lehet nyugodtan leülni, kényelmesen pihenni. Az ilyen örökmozgók szerintem idegbetegek, vagy nem tudom. Nem azt mondom, hogy soha nincs kedvem mozogni, mert időnként szívesen sétálok vagy akár kirándulok is egyet. De hogy ugráljak, mint egy idegbajos kenguru, rohanjak, mint egy mérgezett egér, hát kösz, de nem.
2024. jún. 7. 11:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán tudom, kikről beszélsz, kedves frusztrált 3-as, de biztos nem azokról, akikre a kérdező gondolt. Itt azokról az emberekről van szó, akik rendszeresen sportolnak, és nem lusták. Én egy nyugodt, kényelmes, sokat pihenő ember vagyok, mégis hetente háromszor végzek sporttevékenységet, mert az életem része, és mert ez az egészség nulladik lépése.
2024. jún. 7. 11:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sportolok, de volt egy időszak amikor nem mozogtam. Rendkívül stresszes és idegileg megterhelő öt év volt, párkapcsolati, munkahelyi problémákkal terhelt, és akkor bedobtam a gyeplőt, felhíztam száz kilóra, alig bírtam járni. Aztán megembereltem magam, és lassan, nagyon lassan leadtam a kilókat és elkezdtem mozogni. Azóta próbálom tartani magam és aktív életet élni, még akkor is ha idegileg kivagyok. Éppen ezért én nem tudom elítélni azokat, akik nem mozognak, mert tudom, hogy van amikor éppen elég megterhelő a felszínen maradni.
2024. jún. 7. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Sose volt a sport aktív része az életemnek. Iskolában úgy voltam a tesiórákkal, hogy aki akar mozogni az úgyis fog, aki meg nem azt minek erőltetik?

Felnőttként kezdtem el sportolni, mert ülőmunkát végzek. Másfél éve csinálom, de nem szeretem.

Úgy fogalmaznék, hogy ez egy kötelező rossz, amit az egészségem érdekében meg kell tennem. Olyan, mint az éves nőgyógyász vagy kötelező biztosítás.

2024. jún. 7. 12:20
 7/8 anonim válasza:
Utolsó, mit sportolsz? Nem lehet, hogy a választással van a baj? Én sem szeretem például a konditermeket, túl monoton nekem, de a falmászást például imádom. Nem rossz a sport, csak meg kell találnod a hozzád illő formáját.
2024. jún. 7. 12:43
 8/8 anonim ***** válasza:
3 jobb ha nem lesz gyereked mert bezárnád egy szobába hogy ne zsizsegjen, kutyád lenne meg láncra kötnéd. Vagy elvinnéd a gyereket pszichológushoz, kérdezi mi a baja, mondod neki mozog.
2024. jún. 7. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!