Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A küzdősportolók miért nézik...

A küzdősportolók miért nézik le a gyúrósokat?

Figyelt kérdés
Jártam boxolni, kick-boxolni és egy keveset mma-ra is és mindenhol ezt tapasztaltam.
2024. jún. 6. 02:56
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Lehet rossz helyen voltál...

13 éve vagyok küzdősportoló de sosem néznék le senkit.

És nem csak egy helyen voltam, de sehol sem tapasztaltam ilyent

2024. jún. 6. 05:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert általánosítasz.
2024. jún. 6. 07:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Én sehol nem tapasztaltam ezt.
2024. jún. 6. 08:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Csak a kezdök butábbja néz le más sportokat.

Hányszor hallottam, hogy a kezdö Kyosok szerint pl. a shotokan és hasonlók semmit sem érnek, mert csak hadonásznak, amazok szerint meg a kyosok lomhák, merevek.

Sokak szerint mind baromság, mert az az igazi, amit épp ö csinál.

De haladó és profi szinten nem tapasztaltam ilyet.

2024. jún. 6. 10:06
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

"kezdö Kyosok szerint pl. a shotokan és hasonlók semmit sem érnek"

Igen, ez a lenézés tényleg inkább küzdősport és küzdősport között van. Olyat még én se tapasztaltam, hogy küzdősport és más sport között lenne. A kyokushin karatésoktól ez a lenézés különösen vicces, hisz a kyokushint konkrétan az összes küzdősport lenézi.

2024. jún. 6. 10:11
 6/8 anonim ***** válasza:

" A kyokushin karatésoktól ez a lenézés különösen vicces, hisz a kyokushint konkrétan az összes küzdősport lenézi."

Mert ugye olyan szégyenletes dolog, hogy a harcmüvészeti elemek mellett az ember a fizikumát is karbantartja, rendesen felépített edzésekkel.

(már rég nem azok az idök vannak, mint 40 éve, amikor annyi volt az instrukció verseny elött, hogy "bemész, és oda köll b@szni")

Egyébként max. magyarisztánban. németeknél nem tapasztalom. Amikor kiköltöztem és kerestem valami alternatívát, egy Shoto-Ryu klubban (valami a shotokam + shito ryu közti irányzat) elismeröen beszéltek róla, és amikor mondtam, hogy azt csináltam, a klubvezetö így megfoggta a karom, hogy "meg vane minden csontom, mert hát az "vollkontakt").

Végül egy shotokan klubban landoltam, ott is azonnal befogadtak, és inkább érdeklödöek voltak, hogy mi, hogy megy a másik irányzatban.

2024. jún. 6. 10:24
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

Azért nézhető le esetleg, mert 10-ből 8 gyúrós csak az optikára hajt - ha nem ismeri be még magának sem, akkor is, az igazság rendszerint fájó pont. 30-as karral is lehet orrot törni, és 50-essel is lehet valaki csicska szar, ha balhé van. Ezen kívül, valódi értelme sincs, mert hol kell manapság emelgetni százkilókat, meg guggolni, stb., valamint az ízületeknek sem valami DisneyLand ez az életvitel.

(Egyik táborba sem tartozom.)

2024. jún. 6. 14:47
 8/8 A kérdező kommentje:

“30-as karral is lehet orrot törni, és 50-essel is lehet valaki csicska szar, ha balhé van.”

Bármikor előbb állnék ki egy 100+ kilós gyúróssal mint egy 70 kilós küzdősportolóval. Sokszor jöttek már le izomkolosszusok box, kick-box edzesre. Tapasztalataim szerint kondijuk nulla, 1-2 menet után kifulladnak, ugye a nagy izomtomeg nagy oxigénfelvétellel jar, ezért hamar gatya van nekik. Nem tudják “pattintani” az uteseket a nagy tömeg miatt, inkább tolják, ezért hiába a 100+ kg izom nem ütnek erősebbet mint egy 70 kilós.

2024. jún. 6. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!