Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek a mozgásnak...

Hogyan kezdjek a mozgásnak elhízottan?

Figyelt kérdés

150 cm vagyok és 78 kg. 84 kg-ról indultam, stresszevő voltam és az utóbbi 2 évben rámjött 20 kiló, kajarendelések, junk food, alkohol stb. Ráálltam a mérlegre, mikor megláttam sokkot kaptam, és azt mondtam elég.

Felkerestem egy dietetikust, írattam étrendet, életmódot váltottam, jelenleg 1500 kalóriadeficitben étkezek, a helyes makróarányokra figyelek, magamra főzök egészségesem, mérem a kajámat. Azt hiszem kezdek egész jól belejönni és már a 84-ről lementem 78 kilóra másfél hónap alatt.

A problémám leginkább az, hogy ideje lenne elkezdenem a mozgást, de sajnos annyira nehéznek érzem a súlyomat, hogy menni is alig bírok, fáj a lábam, derekam ezzel a túlysúllyal, és fulladok. Ti mit tanácsoltok, mit csináljak?

máj. 20. 08:46
 1/7 anonim válasza:
76%
Pl.Jóga, bicaj, úszás, tenisz.
máj. 20. 08:47
 2/7 anonim válasza:
0%

Először is azonnal állj le a cukorral, minden kajával amiben van cukor vagy édesítő.

Én elmennék valami könnyed edzésre. Ha szégyelled magad, van személyi edzés is. Kezdj el nagyokat sétálni vagy gyorsgyalogolni. A futással csak óvatosan, nagy súly esetén szétcseszheti az ízületeid.

A cukorról úgy tudsz leállni, ha fokozatosan csökkented a napi bevitt mennyiséget. Kb olyan nehéz lesz eleinte, mintha drogoznál, ha hirtelken megvonod. És ne hagyd hogy barátok, szülők, stb belédtukmálják a megszokott kajákat. Én is végigmentem ezen, nem volt könnyű, de megérte.

máj. 20. 09:00
 3/7 A kérdező kommentje:

A cukor csökkentését megértem, de miért kell azt a minimálisat is teljesen elhagyni? Nekem 20 gramm étcsoki megvan engedve naponta.

Az édesítöszerekkel mi a baj?

Gyümölcsöt sem lehet enni?

máj. 20. 09:08
 4/7 anonim válasza:
83%
Nem kell teljesen kiiktatni a cukort, hülyeség. Az édesítőszereket illene.
máj. 20. 09:10
 5/7 anonim válasza:
68%
És a gyümölcs mindig jó, tele van vitaminokkal, de a túl sok szőlő, körte, dinnye nem jó a cukorbetegség miatt.
máj. 20. 09:11
 6/7 anonim ***** válasza:
53%

Biciklizés úszás. De főleg az utóbbi.

és javasolt a szaunázás is ami nem fogyaszt de megpörgeti az vérkeringést és gyorsítja az anyagcserét

Könnyebb utána a mozgás

máj. 20. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt senkire ne hallgass étkezésben csak a dietetikusra. Ismer rólad mindent, az állapotodat és nem véletlen tanult 5 évet.

Sportnak pedig lehet 20 perc séta. Aztán fokozatosan növelni. A másik a bicikli ami szuper. Elmész vele a boltba aztán haza. 2x10 perc. Úszas is jó de csak ha tudsz. Sajnos akik egyedül lejárnak azok sokat hibáznak és az sérülésveszélyes.

Egyébként a 150 cm 78 kg már simán enged csomó mindent.

máj. 20. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!