1 hónap alatt napi futással lehetek szálkásabb?
19 éves srác vagyok, 171 magas és 59 kg.
Még körülbelül 2 éve sikerült lefogynom 72kg-ról ennyire, ami bár látszik is alkatra, viszont még mindig van rajtam felesleg, amitől meg akarok szabadulni.
Suliba mindig gyalog jártam, ami 3km, (oda-vissza 6), viszont május elején elballagtam, így ez a mozgás kiesett, mert sulin kívül nem megyek kb sehová. - illetve itt a tesi óra sem játszott egyáltalán, mert felmentett voltam egész tanévben.
Viszont ma sikerült kijelölnöm egy kb 2,2km-es szakaszt, amit ma már le is futottam késő délután.
Ha ezt a távot minden nap lefutom, az egy hónap alatt milyen változást hozna számomra? Lennék bármennyivel is izmosabb / szálkásabb, vagy csak a tüdőm lenne valamivel edzettebb?
Ha fogyni akarsz, akkor a diéta+testmozgás kombináció a legjobb - ebből a szempontból ki a futás, és valóban az állóképességed is nő.
Viszont a szálkásítás komolyabb izomzatot feltételez, ami neked 59 kilós, tornából felmentett srácként nincs.
Ha az egészséged engedi, szerintem inkább kezdd az izomépítéssel, súlyzós és/vagy saját testsúlyos edzéssel és utána szálkásíts.
Régebben jártam konditerembe, viszont abba kellett hagynom egy csuklósérülés miatt. Idén januárban lett megműtve, és bár jobb lett azóta, nem igazán akarom még terhelni. Erre kaptam a felmentésemet is (részben).
Szóval az izomépítés jelenleg nem jászik.
Azért látod magadat zsírosnak mert nem vagy izmos. És ezen a futás nem fog segíteni.
Javaslom a csuklókímélő izomßpítést
Tegnap már voltam futni, 2,22km-t futottam, 12p 27mp volt az időm.
Ma 2,35km volt a távolság, 12p 23mp idővel.
Ez mennyire jó eredmény?
Nagyon jó eredmény kezdőként. Szerintem mehet a futás, az égeti a zsírt. Egyébként fontos, hogy futás előtt bemelegíts, utána lenyújts, és erősítsd a törzsizmokat (ezeket lehet kéz nélkül is, matracon).
Figyelj még a futócipőre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!