Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mikortól engednéd kondizni a...

Mikortól engednéd kondizni a gyereked?

Figyelt kérdés
márc. 19. 20:53
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Én 14 éves koromban kezdtem. Apám 15 éves korában. A barátaim 16-17 éves korban. Mindannyian egészséges felnőttek lettünk (én azóta versenyzek is). Tudok olyan srácról egyébként, aki már 12 éves korában besírta magát a konditerembe, és belőle is egészséges felnőtt lett.

Abba gondolj bele, hogy a súlyemelőket már óvodás korban elkezdik edzeni. Akkor az erőemelés/testépítés miért lenne más? Maximum abban, hogy amíg súlyemelésben egy képzett edző foglalkozik a gyerekkel, addig a gyúrásban a gyerek lemegy a konditerembe kontroll nélkül hülyeségeket csinálni. Ennek megvan a kockázata (nem csak gyerekkorban).

márc. 19. 20:57
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
A sport egészséges minden korosztályban. Erről van 10 millió tanulmány is. A baj, hogy 14-15 éves kor előtt a testet nagyon könnyű nem a neki megfelelő terheléssel edzeni. És akkor itt jön be, hogy szétcseszi a gyerek a csontjait, az izületeit, deformitásokat szerezhet vagy valamilyen rendellenes kopást, ráadásul simán lesérülhet egy rossz gyakorlat során. Profival, aki ért is hozzá és nem 2 hónapos OKJ-s papírja van, azzal bármikor engedném, mert tudja mit csinál, hogy mennyi ideig és milyen súllyal. Önállóan vagy hobbigyúróssal 15 év előtt nem.
márc. 19. 21:11
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
16 év. Egy lelkiismeretes személyi edző nem is vállal az alatt senkit
márc. 19. 22:39
 4/7 anonim ***** válasza:
18%

Úgy ahogy a focitol is O láb alakul ki(nálam is az van) ugy itt is beleszólhat par dologba míg nő a szervezet.

Testmozgás jó dolog de izmot novelni annyira fiatalon ugy se tud meg egy gyerek. Sportoljon legyen atletikus alkat

fejleszti az összes sportal a mozgás kordinaciot. 16-18között valahol szoktak elkezdeni a legtöbben ilyenkor mar a sracok szeretnenek izmosabbak lenni meg mar jobban tud fejlődni az izom is.

Tehat szerintem 16felett

márc. 20. 00:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
17-18 addig még fejlődik a szervezet.
márc. 20. 11:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Attól függ

Nyilván más edzésterv kell egy 13 évesnek meg egy 17 évesnek

márc. 21. 21:15
 7/7 anonim ***** válasza:
B.uzi aki lepontozza a masikat velemeny szolgáltatás végett
márc. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!