Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mikortól engednéd?

Mikortól engednéd?

Figyelt kérdés
1-1nél több fülbevaló, hajfestés, műköröm, gél lakk, köldök pc, műszempilla, haspoló nyáron/suliba, szemöldök szedés, kivágott topok, térd fölé érő szoknya -smink: alapozó / szemöldök ceruza / szem ceruza / szájfény / szempilla spirál

2023. júl. 17. 19:54
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
illetve nagykarika fülbevaló, magassarkú
2023. júl. 17. 19:55
 2/15 A kérdező kommentje:
És buliba hány éves kortól engednéd el? Milyen feltételekkel?
2023. júl. 17. 19:56
 3/15 anonim ***** válasza:
31%
Amíg tanul csak diszkrét smink, a többi kizárt. Buliba 16 éves kor felett és csak ellenőrzött társasággal ott alvás nélkül.
2023. júl. 17. 20:50
 4/15 anonim ***** válasza:
84%

14 éves kor felett, csak ízlésesen és nem gagyi minőségű cuccokkal. Normális szalonban rendes minőségű nemesfém, normális szakemberrel csinált haj és kezelt bőr. Ennyi a kikötésem.

20 éve voltam 14 éves, már akkor is divat volt, egyáltalán nem toltuk túl a dolgot, közben megtanultunk ízlésesen megjelenni, használni az ápolószereket és kifejezni önmagunkat.

Lányom van, ugyan még nagyon kicsi, de én a kompromisszumban hiszek. Tiltani sosem jó, de a határokat nem lépheti át.

2023. júl. 17. 21:21
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

- 1-1nél több fülbevaló - Bárhány. Legyen már annyi szabad önrendelkezési joga egy gyereknek, hogy szurathasson még egy fülbevalót, miközben millióknak intézkedik az elsőről a szülő a gyerek beleegyezése nélkül.

- hajfestés - Bárhány. Csak egy szín. S ómom-mérgezést se kap már a hajfestéktől, mint a középkorban.

- műköröm, gél lakk - Saját festett köröm híve vagyok. Mire oda jutunk, szerintem a gyerekem is inkább a sajátját festeti simán, minthogy rátetesse azt a vastag francot.

- köldök pc - Nem tartom roszabbnak a fülbevalónál.

- szemöldök szedés - Bárhány.

- műszempilla, smink: alapozó / szemöldök ceruza / szem ceruza / szájfény / szempilla spirál - Amikor meg tudja magának rendesen csinálni, s néz is ki vele valahogy. Nem xy használatát tiltom, hanem az ótvar kinézetet. A gyereknek se érdeke, hogy úgy nézzen ki, mint egy cirkuszi bohóc.

- haspoló nyáron/suliba - Több haspólós kérdést látok ezen az oldalon, mint haspólót a valóságban...

- kivágott topok - Szerintem mikor már van melle. Anélkül az nagyon sz.rul néz ki.

- térd fölé érő szoknya - Anyáknapi ovis előadáson voltam még én térd fölé érő szoknyában, pedig az se ma volt. Valamikor meg elsős koromban egyik unokatestvérem esküvőjén is térd fölé érő ruhám volt, ami egy rávett fehér blúzzal valamikor alsóban még rajtam volt valami iskolai rendezvényen is. (többször nemigazán volt rajtam szoknya kiskoromban) Hogy lett a térd fölé érő szoknya ennyire ördögtől való, hogy külön engedély kell rá?

- nagykarika fülbevaló - Mikor érnek annyira a kortársai, hogy nem tépik ki a füléből.

- magassarkú - Mikor tud benne járni.

- buliba baráthoz - Bárhány. 10 évesen én pl egyik osztálytársamnál szilveszterezem. Következő évben meg ő nálunk. Vagy ott vannak a szülinapi bulik.

- buliba szórakozóhelyre - Ez nagyban függ, hogy milyen típusú településen fogunk majd lakni. Ha kisebb városban vagy községben, amit valószínűbbnek tartok, nem hinném, hogy olyan korban jutna eszébe, amikor még azt mondanám, hogy nem. Ha messze van a helyszín, akkor meg úgy 9. osztályban. Tudom hova megy, kikkel, kb mikor szándékszik jönni, legkésőbb mikor jön, s x időközönként hív/ír.

Mint a válaszaimból kitűnik, magasról lekaksizom, hogy jelenleg az európai többségi társadalom ép mit tart elfogadhatónak s mit nem (Sima fülbevaló mehet az újszülött lánynak, pedig az is piercing, de más már nem. WTF?)

2023. júl. 17. 21:49
 6/15 anonim ***** válasza:
94%

Én ott guznám meg a határt,hogy a mi családunkban hol van a jó ízlés határa. Van az szoknya hossz és felső kivagat, ami már a közönséges kategória számomra.

A fulbevolokkal úgy vagyok,hogy legyen amennyit akar és amilyet akar,nyilván az intézményben van házirend, annak hétköznapokon feleljen meg.Fültágító és hasonló vagy maradandó dolgokat akkor ha látom hogy már képes felfogni,hogy ezeket nem lehet vagy nagyon drága és bonyolult visszafordítani.

Smink...már ált isiben. Én nagyon pattanásos voltam és egy kis alapozó jót tett az önbizalmamnak. Úgy képzelem hogy középiskolában a barátnőinek és nekik rendezek egy pizsipartit és megkérek egy kozmetikust,hogy jöjjön át pár órára és ismertesse meg őket a kozmetukumokkal és hogy hogy kell szépen sminkelni,mert nekem mondjuk fogalmam sincs :) A hajfestest nem tudom van egy nagyon szőke lányom, attól kocsit tartok hogy egyszer félig lenyirt zöld hajjal jön haza,de azt gondolom a használt anyagok minősége lenne nálam a kitétel.

2023. júl. 18. 13:32
 7/15 anonim ***** válasza:
17%
Én az 1-nél több fülbevalót engedném úgy 16 éves korától de ízlésesen. 15-16 évesen az alját szőkíteni esetleg egy kis átmenetet szívesen, de nem az egészet és nem színesre. Műköröm azt 18 évesen, a sajátját festheti, köldök piercing 18 évesen, műszempilla nem örülnék neki, de ha mindenképpen kéne akkor inkább 17-18 évesen, de csakis azt a fajtát ami ilyen 1d-2d esetleg 3d de nem az eltúlzott fajtát. És tanulja meg magának felrakni, illetve ha kihullanak akkor tudja pótolni. Top azt magas derekú farmerral vagy szoknyával 14 évtől, térd fölé érő szoknya 15 évtől, de azért annyira nagyon rövid ne legyen, hogy ne lehessen benne leülni, a sminket akár 13-14től, de ízlésesen, mivel magamból kiindulva én is korán kezdtem és így meg tudom érteni.
2023. júl. 18. 23:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem a minőség és az igényesség fontos. Ne nézzen ki úgy mint egy ribi, de lehessen saját stílusa. Most meg kicsik a lányok,nyarok kifestem a körmöket, ha akarják, de az alap,hogy ha elkezd lekopni vagy mossuk le vagy fessük át, tehát vagy legyen rendben vagy ne legyen.
2023. júl. 19. 13:13
 9/15 anonim ***** válasza:
34%

"És tanulja meg magának felrakni, illetve ha kihullanak akkor tudja pótolni."

A 2D SZÁLAS MŰSZEMPILLÁT? Saját magának?!:DDD

Na, az aztán gyönyörűen mutatna... Láttad te már, hogy az hogyan készül?

Ilyen, mikor Pirikét felengedik az internetre, de a falutáblát még nem hagyta el soha...

2023. aug. 5. 22:04
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

1-1nél több fülbevaló: akármikor

hajfestés: tartósan gimiben, de korábban nyárra is engedném az ilyen-olyan színezőket

műköröm, gél lakk: műkörmöt soha, olcsó és undorító, géllakkot olyan 14-15 éves korától

köldök pc: szintén, mint a fülbevalót, bármikor

műszempilla: 16 éves kortól

haspoló nyáron/suliba: nyáron mehet bármikor (már ha jól áll neki, és nem lesz benne közröhej tárgya, pl. ha 80 kilós lenne 16 évesen, azért jelezném neki, hogy azt nem az ő alkatára találták ki). Iskolába, eseményekre nem engedném, mert oda nem való.

szemöldök szedés: bármikor, ha úgy érzi, kell

kivágott topok, térd fölé érő szoknya: ha az alakjára illik

smink: alapozó / szemöldök ceruza / szem ceruza / szájfény / szempilla spirál: spirált, szájfényt, szemöldök festést már 12-13 éves kortól is, a többit akkor, ha már tudja őket használni, szépen eldolgozni (ennek érdekében akár elvinném egy privát sminkoktatásra is, ahol megtanulja, mi mire való, megmutatják neki, hogy az arcához milyen színek illenek, hogy kontúrozzon, hogy csinálja a szemét stb., mert sokszor nem azzal van a baj, ha egy kamasz sminkel, hanem azzal, AHOGYAN sminkel)

Sosem értettem amúgy az itt uralkodó logikát, hogy ha a lány "seszínű" hajból sötétbarna lesz, akkor ezzel egyidőben azonnal megváltozik a viselkedése és azonnal ő lesz a suli ribije.

Ugyanez igaz a géllakkra, pont egy másik kérdésnél szedték szét az anyukát, hogy csak egy felszínes liba, mert mit képzel, hogy elvitte magával körmöshöz a nyári szüneten lévő gyerekét, akinek sima körömlakkal ki lett ott festve a körme... Mert mi van a körömlakkokban, amitől a gyerekek azonnal elromlanak és ami tönkreteszi őket?!:D Egy szín, vatta + körömlakklemosó, és már ott sincs.

Nem attól lesz ám valaki jólnevelt úrilány, hogy nem szőrtelenít, nem festi ki a szempilláit... A jó nevelés számít, hogy mit adsz át neki, milyen példát lát otthon!

2023. aug. 5. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!