Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdőként hogyan érdemes...

Kezdőként hogyan érdemes emelkedőn futni?

Figyelt kérdés

Elkezdtem kocogni/futni nemrég, de a lakhelyem környékén csak hegy/domb van, így sokat kell felfele futnom. Amit nem bírok levegővel egyszerűen így kezdőként. :( még ha közben sétálok is szakaszokon, akkor is kifulladok, rosszul érzem magam, zihálok, szédülök, utána még sétálni is nehéz…

Gondolom majd pár hónap múlva piskóta lesz, de egyelőre nem bírom.

Lefelé se sokkal jobb, levegőt kapok de attól meg fájnak a lábaim.

Van valami tipp, hogy kezdőként hogy lehet bírni a hegyoldalban futást? Hogy lehet megszokni?

2024. febr. 19. 13:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Mindenképp megerőltetőbb, jobban lihegsz emelkedőn, mert jobban kell a combizmoknak dolgoznia. Tapasztalatból tudom, hogy ha erősebb a lábad könnyebben mész fölfele, a megterhelést meg kell szokni gondolom pszichésen, aztán észre se veszed és már futsz is. Én pl kutyasétáltatást csinálom emelkedőre, hogy szokjam. Pont jó helyen van emelkedő. Am exponenciálisan növekszik a terheles az biztos, futni nem probáltam, de pl 30 fokos lejtőn olyan lehet futni, mintha másfél vagy kétszer olyan nehéz lennél. =D
2024. febr. 19. 21:36
 12/12 anonim ***** válasza:
Még azt tudod csinálni, hogy futsz addig, amikor már azt érzed, hogy kész vége, még egy lépés és meghalsz. Ilyenkor ráteszel még X lépést. 10-et, 20-at. Aztán sétálsz. Ha visszaállt a pulzusod nyugalmi értékre, akkor mehet újra. Futás addig amíg úgy érzed meghalsz+ 10 lépés. Csodák csodájára nem fogsz meghalni. Viszont egyre később fog jönni az "úristen, meghalok" érzés.
2024. febr. 23. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!