Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a hasi zsír...

Mit tehetnék a hasi zsír ellen azon kívül, hogy elfogadom?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz ilyen szempontból a genetikám. Amikor szörnyen vékony voltam (55 kg körül a 177 centis magasságomhoz), akkor is volt kis hasam.. pedig gyerekként is sportoltam, igaz, akkor a táplálkozásom nem volt rendben.

Jelenleg 1,5-2 éve járok edzeni, és így is nagyon nehezen tudom növelni a súlyom, jelenleg 67 kiló vagyok, nagyon nem kellene még szálkásítanom, épphogy jött fel rám ezalatt az idő alatt 6-8 kiló.

Tisztában vagyok azzal, hogy helyi zsírégetés nem létezik, és nem nagyon lehet izmot növelni, miközben a testzsírom csökken. Szóval milyen lehetőségem maradt az elfogadás és a műtéten kívül? Várjak éveket, mire felmegyek a vágyott 75 kilóra, majd szálkásodjak le egészségtelenül alacsony testzsírszázalékra? Mert máshogy nem látom, hogy eltűnne..

2023. nov. 14. 19:32
 1/4 anonim ***** válasza:

2 év alatt 8kg az nem rossz.

Reálisan évente 2-3kg izmot tudsz felpakolni, ha mindent jól csinálsz. Ez az első évben a duplája lehet. Szóval ezeket a tömegelős +15kg zsír 1kg izomért cserébe dolgot nem is kell erőltetni, mert semmi értelme.

177cm és 67kgosan ha van zsír a hasadon, akkor szimplán csak annyit tudsz tenni, mint mindenki más: kalóriadeficit.

Ez az egyetlen módja annak, hogy zsírt veszíts. A kérdés, hogy 177cm és 67kgmal sok értelme nincs szálkásítani.

Folytasd az edzést, célozd meg a 75kgot 3-4 éves távlatban és kész.

De az is lehet, hogy csak irreális elvárásaid vannak és egy 8%-os testzsír él a fejedben, mint ideál. Ez gyakori probléma manapság a social média miatt, ahol minden "naturál" influenszer tökéletesebbnél tökéletesebb képeket posztol. A valóságban pedig se nem naturálok, sem pedig tökéletesek a képek ellenére sem.

2023. nov. 14. 19:39
 2/4 A kérdező kommentje:

"A kérdés, hogy 177cm és 67kgmal sok értelme nincs szálkásítani."

Pont ez a problémám, hogy így is nagyon kicsinek érzem magam, 75 lenne a célom.

2023. nov. 14. 19:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kezdetnek nézz kevesebb kokszos, szétvízhajtózott, májmegnagyobbodástól dülledő hasizmokkal rendelkező nyomorult testépítőt instán. Valamennyi hasizsír mindig lesz, legyen inkább erő célod
2023. nov. 14. 20:50
 4/4 anonim ***** válasza:

2#

Sokkal inkább az áll a háttérben, amit az első válaszomban írtam. Irreális elvárásaid vannak magaddal szemben és túl sok kokszos 10 éve edző "naturálokat" nézel. 2 év ebben a sportban semmi.

2023. nov. 15. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!