Tényleg lehetséges hogy egy Tesco árupakolós meló szinten tud tartani vagy akár kicsit erősíthet is ?
Az az izomtömeg, meg az az erőszint, ami tescós árupakolással szintentartható, az annyit is ér, az valójában nulla. Az ilyen árupakolós, meg raktáros, meg segédmunkás melók általában az egyén állóképességét fejlesztik, de a gyakorlatban inkább semmilyen képességét nem fejlesztik, csak leépítik.
Ha te felhúzod a 110 kilót, aztán kihagysz több hónap edzést, majd visszatérve felhúzod a 120 kilót, akkor nem erősödtél, szimplán ekkora súlyt akárki képes felhúzni. Az sem mérvadó, hogy szkanderban "alig bírsz" vele. Én erőemelő vagyok egy teljesen korrekt versenymúlltal, mégis simán találok az utcán olyan embert, aki életében nem járt még konditeremben, mégis lenyom szkanderban, szimplán azért, mert én 15 éve nem szkanderoztam. Nyilván árupakolásban is simán lenyom (jelentsen ez bármit) egy nálam kétszer kisebb raktáros srác, szimplán azért, mert én egy irodista vagyok, nem raktáros. Viszont kötve hiszem, hogy a raktáros srác tudna velem 200 kilóval szériában guggolni, szimplán azért, mert ő meg nem egy testépítő/powerlifter.
"árufeltöltőként több száz kilót meg mozgattam egy nap nyilván nem lett mr olimpia testem de erős lettem sokkal mint voltam"
Aki árufeltöltőként nagyobb erőre tesz szert, mint előtte konditeremben, az valójában soha nem volt erős, és vagy nem edzett eleget, vagy az edzése igazából szart sem ért. Ez a szomorú valóság.
"Lehetséges dolgoztam árufeltöltőként több száz kilót meg mozgattam egy nap"
Hát egy nap alatt több száz kilót mozgatni az nem valami sok mondjuk, de kinek mi persze.
Igazából attól függ, hogyan állsz a dolgokhoz… lehet pakolni elektromos békával, mindent kibontogatva, de bele lehet vinni edzést is…
Én pl asztalosként minden súlyt úgy emelek, mintha edzésen lennék, részben, hogy kíméljem a gerincem, részben, hogy erősödjek..
Tegnap is pl kész lettünk egy 2ajtós szekrénnyel, főnöknek el kellett szaladnia nekem meg nem maradt munkám, de várnom kellett a műhelyben egy szállítmányt… kb 2 óra mulva meguntam a telefonnyomkodást, és le kellett tenni a szekrényt az asztalról, ez két személyes meló, kb 80kg, semmi fogással, kitaláltam, hogy hogyan, leszedtem… olyan jól esett, hogy visszafektettem újra leszedtem és még 3x :D
De pl szoktam guggolni is konyhaszekrénnyel, vagy kettővel vállbol nyomni, unalmas pillanatokban szoktam ilyenekkel szórakoztatni magam
Mindentől tudsz erősödni. Még a futás is kiválthat izomépítést, ha előtte semmit nem csináltál egész nap és rohadt vékony vagy.
Mondjuk nem tudom, hogy ki választaná edzésként az árufeltöltést, mintsem a konditermet.. A konditeremben tudod növelni az ellenállást. Árufeltöltőként hogy akarsz izmosodni? 1 zsugor víz helyett 2 zsugor víz? Oké. És később? 5 zsugor vizet fogsz egyszerre elvinni A pontból B pontba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!