Hogy lehet hozzászokni napi egy óra sporthoz?
Nem nagyon mozogtam az utóbbi 4 évben és amikor korábban igen akkor sem rendszeresen.
50 percet tornáztam videókra két napja és még mindig erős izomlázam van. De szeretnék eljutni oda hogy heti 4x-5x mozogjak egy órát.
És nem is mindenki tud reggel edzeni. Én egyszer mentem el futni, nagyon rosszul esett. Viszont tavasztól őszig bicajjal járok (35 perc intenzíven, megyek, mint a golyó), az be tudott épülni a reggelekbe.
De alapvetően az este 5-7 közzötti időszakban álltam rá a sportra. Addigra érzem, hogy a testem "rápörög" a mozgásra.
Amúgy meg tényleg, csak csináld kitartóan! Nem cél, hogy minden alkalom után izomlázad legyen - elsőre persze mindentől az lesz, de később már ez nem lesz cél, hagyd csak, hogy a szervezeted feldolgozza az előző mozgást, regenerálódjon, és akkor kínáld meg a következő edzéssel, amikor az előző már nem korlátoz! Ez lesz a fejlődés útja!
Én is sokáig azt hittem, hogy reggel nem tudok futni. Aztán kipróbáltam, megszoktam, azóta majdnem mindig reggel futok. Korábban este sokszor kimaradt, mert valami közbejött, reggel ilyen nagyon ritkán fordul elő.
Egyébként az az érdekes még, hogy ha jól csinálod, reggeli előtt sem leszel energiahiányos, mert aerob tartományban megtanulja a szervezeted a hatékony zsírégetést.
Ez szuper cikk, én is tanulok belőle..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!