Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy lehet hozzászokni napi...

Hogy lehet hozzászokni napi egy óra sporthoz?

Figyelt kérdés

Nem nagyon mozogtam az utóbbi 4 évben és amikor korábban igen akkor sem rendszeresen.

50 percet tornáztam videókra két napja és még mindig erős izomlázam van. De szeretnék eljutni oda hogy heti 4x-5x mozogjak egy órát.

2023. szept. 25. 11:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Folyamatosan majd hozzászoksz csak el kell kezdeni.
2023. szept. 25. 13:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Fokozatossággal, eleinte pl érd be heti 3* 1 órával.
2023. szept. 25. 13:44
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Legegyszerűbb felkelni és azzal kezdeni reggel, akkor nem marad el.
2023. szept. 25. 18:57
 4/12 A kérdező kommentje:
#3 Hát igen csak az 5 órai kelés nem a legkönnyebb és ezt úgy mondom hogy 10kor már aludni szoktam :D
2023. szept. 25. 20:20
 5/12 anonim ***** válasza:

És nem is mindenki tud reggel edzeni. Én egyszer mentem el futni, nagyon rosszul esett. Viszont tavasztól őszig bicajjal járok (35 perc intenzíven, megyek, mint a golyó), az be tudott épülni a reggelekbe.

De alapvetően az este 5-7 közzötti időszakban álltam rá a sportra. Addigra érzem, hogy a testem "rápörög" a mozgásra.

Amúgy meg tényleg, csak csináld kitartóan! Nem cél, hogy minden alkalom után izomlázad legyen - elsőre persze mindentől az lesz, de később már ez nem lesz cél, hagyd csak, hogy a szervezeted feldolgozza az előző mozgást, regenerálódjon, és akkor kínáld meg a következő edzéssel, amikor az előző már nem korlátoz! Ez lesz a fejlődés útja!

2023. szept. 26. 11:55
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Én is sokáig azt hittem, hogy reggel nem tudok futni. Aztán kipróbáltam, megszoktam, azóta majdnem mindig reggel futok. Korábban este sokszor kimaradt, mert valami közbejött, reggel ilyen nagyon ritkán fordul elő.

Egyébként az az érdekes még, hogy ha jól csinálod, reggeli előtt sem leszel energiahiányos, mert aerob tartományban megtanulja a szervezeted a hatékony zsírégetést.

2023. szept. 26. 12:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Utolsó érdekes, az igazság odaát van : szerintem ha reggel iszol elég vizet és kemény vagy, lehet edzeni reggeli előt. Én most 3.hete erősítek minden nap, de hogy tegnap későn aludtam el, már megéreztem, igaz diétásan ettem és még így is ment, ez nem volt egy óra edzés, de intenzív. Kell az akaraterő, sokat lehet fejlődni kitartással, de fontos a jó regeneráció. Nem mindegy milyen edzettséged van, jobb egy szakember véleményét kikérni szerintem.
2023. szept. 26. 23:44
 8/12 anonim ***** válasza:
* :D
2023. szept. 26. 23:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, én most úgy látom, hogy ha nincs különösebb célod vele, csak úgy csinálod, ha már megeröltetőt csinálsz, az eléggé le tudja csökkenteni az energiát, sza hogy lemondással jár vmennyire dolgokról. Azért azt jobban ki kell pihenni, hogy menjen, esetleg unalmassá válik.(nem lebeszélni ajarlak, csak nekem most ezek a gondolataim) Sza vagy érdemes egy jó célt kitűzni, pl hogy jó legyen az állóképességed, vagy versenyen akarsz indulni, de mondjuk ha csak egy kicsit fittebb, egészségesebb akarsz lenni, lehet hogy elég csak 2-3 könnyebb edzés(kosár, bringa, úszás, túrázás). Pl hogy bírd, kell a nyújtás, sok folyadék, szauna, masszázs...mert beállnak az izmaid, nem lesz elég jó a végrehajtás, nem pihennek az izmaid úgy, ez igaz a futókra is....nekem sem ártana felméretni magam egy edzővel, meddig érdemes elmennem az edzésmennyiséggel, mert lehet hosszútávon hátrányos ha rosszul csinálod, izületek vagy bármilyen szempontból. Valóban igaz a mondás, hogy az izomlázra rá kell edzeni, viszont kezdőként biztos jó ha felügyelet mellett csinálod.
2023. szept. 27. 00:01
 10/12 anonim ***** válasza:
51%

Ez szuper cikk, én is tanulok belőle..

[link]

2023. szept. 27. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!