Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdhetnék el túrázni?

Hogyan kezdhetnék el túrázni?

Figyelt kérdés

Békésen lakok, 25 éves férfi vagyok, és szeretnék elkezdeni túrázni, de nem tudom hol és hogyan kezdjem. Eleinte a legolcsóbb lehetőséget szeretném, mert anyagilag nem állok túl jól. Akik tapasztaltak, tudnának jó túraútvonalakat ajánlani, esetleg csatlakozhatnék másokhoz? Mit kell vinnem egy átlagos túrára, ami mondjuk fél vagy egy napig tart?

Előre is köszönöm!

2023. aug. 27. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Rövidebb túrákkal kezd. Igazából kell egy kényelmes cipő (túracipő a legjobb, de a magyar terepekre egy kényelmes sportcipő is megteszi) meg egy hátizsák. Vigyél vizet, kaját, aztán jó utat.

Nézz ki előre egy útvonalat. Vigyél tèrképet papír vagy digitális (telefonon) formában.

2023. aug. 27. 20:39
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Honnan érdemes papír térképet vásárolni? Milyen túracipőt ajánlanál? Hova lenne érdemes menni, szerinted?

2023. aug. 27. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Papírtérkép van bármelyik nagyobb könyvesboltban.

Túracipőből meg nyílván kapsz nagyon drágán is. Én jellemzően a Hervisben vagy a Decathlonban vettem.

Békés-megye környékét sajna nem ismerem, így útvonalat ajánlani nem tudok.

2023. aug. 27. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Valóban érdemes először rövidebb túrákra menni, nem rögtön egy 30 km-es emelkedős hegymenettel.

Békést nem ismerem, de írd be a Google-ba, biztos találsz valamit! Vannak tanösvények is, lehet első körben azokkal érdemes próbálkozni.

A túracipő mindegy milyen, amíg tartja a bokát és vízhatlan is. Ez a legfontosabb, a márka édes mindegy.

Vigyél magaddal hátizsákot, vizet, valami kaját. Ha allergiás vagy, akkor arra is gondolni kell (mégcsípés, növények stb).

A kijelölt ösvényről nem szabad letérni, illetve valóban nem árt térkép sem. Papíralapút bármelyik könyves boltban be tudsz szerezni.

Telefonnal nem éremes navigálni, mert a legtöbb helyen az erdőben a GPS elveszíti a jelet, így ha nem vagy gyakorlott és nem jó követed (a sokszor rosszul felfestett) jelzéseket, akkor könnyen eltévedhetsz.

Erdőben ami fontos, az zárt (legjobb esetben vízálló) ruházat és gondoskodj a kullancs elleni védelemről is!

Sok olyan hely van, ahol patakokon kell átgázolni, a kövek csúsznak stb, szóval a jó cipő a legfontosabb, hogy ne legyen sérülés.

2023. aug. 27. 21:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Tölts le egy tura utvonalat, tanuld meg a főbb festéseket. Tervezd meg az utat, nezd hány km. Kb hány ora, kezd kis turával, akar varosban akar erdőben. Kell egy megfelelő oltezék, egy utvonalhoz alkalmas cipő. Ha ilyen melegben szeret el turazni, gondoskodj az megfelelő mennyiségű vizről. Ha kell hűtsd le, kellő vitamint figyélbe a tura elötti napokban. Én a huki appot töltottem le, da vannak hasonlok és mégjobbak is.
2023. aug. 27. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Sok-sok túratipp oldalt találsz a neten ill. túrázós csoportokat is.
2023. aug. 28. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!