Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sportot keresek a gyerekemnek,...

Sportot keresek a gyerekemnek, adottságaihoz illő, ritkább sportot, de mit?

Figyelt kérdés

Vékony, könnyű, átlag magas, kicsi kéz/ujjak, inkább rövidtávon mindentbele típus, homokóra alkat, arányos, széles vállal/mellkassal. Egyéni, de csapatsport is jöhet, ahol a mozgáson(lábon) van a hangsúly, de nem feltétel a hajlékonyság. Labdaérzéke átlagos, rúgni imád(hosszú, magasat, teljes erőből, passzolgatásokat, labdavezetést nem szereti, untatja.. tériszonya nincs, koriban ügyetlen, deszkázásban valamivel jobb, vizet szereti, de úszni nem szeret. szívesen merül és ugrál.

Olyan kellene, ami esetleg kevésbé ismert, versenyeket is rendeznek. Elsőre a rúdugrást tartanám neki való sportnak, szekrényugrást, ahol neki kell futni és rövid ideig történik valami, vagy műugrást, wakeboardot/szörfözést.. ahol sikert érhet el az adottságaival és kedvét is lelheti benne. 7 éves, nincs lekésve semmiről. Az fix, hogy küzdősportok és hajlékonyságot igénylő sportok kilőve, na meg a tánc is, aminek hajlékonyság az alapja, balett, rsg, hiphop. Lőni és vezetni is szeret, de egyikben sem kifejezetten tehetséges, és nem jár megfelelő mozgási intenzitással, ráun.

Ötleteket várok, hátha van valami, amiről még nem is hallottam, és pont az lenne a nekivaló.

2023. aug. 17. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Soha ne te döntsd el, mert annak nem biztos, hogy jó vége lesz. Ha sportolni akar, akkor elsődlegesen olyan sport kell, ami neki tetszik. Ha kipróbálja, de akármi miatt kiderül, hogy mégsem annyira jó, mint előzőleg gondolta, akkor válthasson.
2023. aug. 17. 19:56
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Ne a szülő döntse el sem azt, hogy sportoljon-e a gyerek, sem azt, hogy mit kellene sportoljon. Először a gyerek sport iránti érdeklődése a fontos. Aztán az adott sportágnak vannak esetleg válogatói, ahol a későbbi edzők felmérik, hogy egyáltalán ajánlják-e az adott sportágat a gyereknek vagy sem. Ha ezek megvannak, akkor lehet dönteni, hogy mire is van keret a családi büdzsébe, mert egyetlen sportszervezet sem ingyenes és minden sportágnak más a tarifája.
2023. aug. 17. 20:46
 3/10 anonim ***** válasza:

Szeptember 15-16., Budapest: Nagy sportágválasztó

[link]

A küzdősportokat pedig ne lődd ki!

És szerintem túlanalizálod a gyereket és túl sokat vársz tőle.

Te mit sportolsz?

2023. aug. 17. 21:06
 4/10 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy ne lőjem ki? Már járt, nem tetszett neki, nem szereti, ha valami fáj, és nem akar megütni senkit.

Meg mi az, hogy ő döntsön? Kisgyerek, szrt sem ismer és fixen nem fog dönteni semmiben, még abban sem képes, mit egyen, majd biztos abban fog, hogy mire adjak ki havonta soktízezret:D, vagy hogy sportoljon-e egyáltalán, kész vicc.. Nehogy sportoljon, üljön csak a videójáték előtt csokit kajálva, mert az teszi boldoggá.. mintha bármi fogalma lenne erről:D

Emberek, nem gyereknevelési tanács kell, főleg olyanoktól, akik nem nevelnek.

Ráadásul azt szereti, amiben jó, ezért írtam le az adottságait, van, ami jobban fog neki menni, mint másnak, mert "erre született", mint mondjuk egy 2 méteres fazon biztosan rossz zsoké lenne, vagy egy 150 centis rossz kosaras.

Kösz, tudom, hogy működnek a sportegyesületek(egyrészt volt már tag, de nem jött be az úszás) másrészt belefér időben és pénzben is és nem, a legtöbb helyre két kézzel kapkodnak a gyerekért, csak legyen, pláne hogy jó adottságai vannak. Meg hogy gondolod, ki fogja nyögni egy kisgyerek, hogy na most ő curlingezni akar vagy mittudomén szinkronúszni esetleg vívni, mikor azt se tudja mi az és létezik ilyesmi? Vagy gondolod látja majd egy képen/videón és belecsap az isteni szikra és megvilágosodik? Abból tud választani, amit ismer, ha megtetszik neki valami(miután lehetősége volt kipróbálni), arra tartósan is fog járni, de itt még nem tartunk, még csak a lehetőségeket nézem. Mindenképp beiratom valamire, csak már elegem van a váltásokból és olyat keresnék, amiben fixen sikere lesz és élvezi is, ezért írtam le. Nemrég olvastam valami cikket egy általam sem ismert sportról, hogy külföldre mennek vele versenyre és micsoda siker. Na pont ilyesmi érdekel, ahol a sportok csoportosítva vannak, nem csak a mainstream sportok, mint a foci meg a kosár és társai, hanem mittudomén lábtengó vagy diaboló vagy tájfutás, lövészet.

Ezt leszűkítve olyanokra, ahol a széles váll és a mozgásigény rövidtávon hasznos és nem hosszútávú állóképesség kell, illetve a sport nem monoton.

Csupa haszontalan válasz, pedig ez sportkategóriában sportról szóló kérdés, ehelyett mindenki idenyomja a gyerekkori traumáira alapozott gyermeknevelési tanácsait.

Nem akarom, hogy sportoló legyen az életpályája, azt szeretném, hogy heti 3 különórán(legalább) megfelelően mozogjon, mert a sulija ezt nem biztosítja, élvezze, és ha már ennyi időt tölt vele, legyen esélye sikerre is minél kisebb konkurenciával, jó nagy versenyszellem van benne. Jelenlegi heti 4x kiviszik őket az udvarra szabad játékra tesiórán, néha karkörzés van, a gyerek nem tudja mi a négyütemű pl.

Nem kellene magyarázkodnom, ha nem tudsz válaszolni a kérdésre, ne válaszolj:D

2023. aug. 18. 13:06
 5/10 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyet akartam volna ingyen, ha esetleg valakinek ez új..

2023. aug. 18. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:
54%

Előre sajnálom a sportegyesületet, ahova hordod majd a gyereked. Minden edző álma egy ilyen szülő!

És az megvan, hogy nem minden küzdősportban ütnek-rúgnak?

Amúgy meg mi a baj a sportágválasztóval, amit linkeltem?

Kérdezd meg a suliban a haverjai szüleit, hogy ők mire hordják a gyerekeiket, úgyis azt akarják csinálni, amit a barátai. Hacsak nem a szülőnek van nagyon konkrét elképzelése, mert akkor úgyis oda fog járni a gyerek.

A gyereknek meg nem a siker kell (az a te egódnak kell), hanem hogy jól érezze magát 7 évesen. Érdekes legyen az edzés, változatos, játékos, az se baj, ha valami menő dolgot is tanul.

Te mit sportoltál?

2023. aug. 18. 15:33
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Szülő!

Még mindig értetlen vagy! NEM NEKED KELL TETSSZEN A SPORT, HANEM A GYEREKEDNEK. A többi az edzőn múlik, hogy megtud-e maradni az adott sportágba.

A #3 adott egy nagyon jó ötletet a sportágválasztóval és jössz te, aki mindenkit lehurrog. Mindenkit lehülyéz. Nekem volt fociban sajnos olyan csapattársam, akinek hozzád hasonló szülei voltak, akik csak a saját egojuk miatt járatták a gyereket focizni, meg is lett a következménye. Állandó kispad, majdhogynem 0 sikerélmény, mert egyszerűen hiába küldte az edző pályára, semmire nem volt képes.

2023. aug. 18. 20:31
 8/10 anonim ***** válasza:
a tájfutást tudom ajánlani! melyik településen éltek?
2023. aug. 18. 23:04
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem kitartó a gyerekem és fél a rovaroktól kb pánik szinten, illetve nem lép gazba, két bokor mellett se megy el, nehogy pókhálóba botoljon. Már voltunk, úszott és az edző is bírta őt is, meg engem is(ha bent vagyunk valahol én nagyon rugalmas vagyok, amíg a gyereknek jó), csak a gyerekem nem szereti a monoton, kitartáson alapuló sportokat. Ezért is írtam, hogy tájfutás, úszás kilőve. Gyorsan fut kb 100 méteren, főleg ha valakit le kell győznie.

A gyerek szeret sakkozni(jó benne), rövidtávon futni, ugrani, mászni, erőset rúgni(ezt jól is csinálja, szép hosszúakat rúg messzire). Korábban kravmagázott, karatézott, judózott(se a tanítási stílus(fegyelem-kiabálás, se a másikhoz érés, erőszak, ütés-rugás nem jött be neki), balettozott, hiphop táncolt, kb 20 percig járt focira, sárkányt eregetett, úszott és korizott, bringázni sem szeret, görkorizni sem, deszkázni igen, csak attól féltem, rollerezni nem, illetve lovagolt, falat mászott. Nem jöttek be neki ezek, a barátai focira járnak, amit utál(focizni szeret, mert verseny és mert rövidet kell szaladni és nagyot rúghat, de passzolgatáshoz nincs türelme, labdát vezetni se, ideges lett és otthagyta), táncolni, lovagolni és falat mászni, ezek szintén nem. Kb 15 percig volt vívópálca a kezében valami vásárban, na azt kifejezetten utálta:)

Mikor játszottak távolugrást nekifutásból, azt nagyon élvezte, órákat játszották, gyorsan kiderült jobb-e másnál, és nem kellett hosszútávon csinálni, de rövid távon be kellett gyorsulni, de nem lesz magas és nincs is külön távolugró különóra sem. Ja igen, teniszezett és tollasozott, meg pingpongozott is már, ezek mind nagy nagy nem, ahogy a kosár és a röpi is, meg a peonza is, jojó is, jóga is, ugrókötél is, vásárokon meg nem szeret lőni, sem játékfegyverrel. Íjászat sem.

A gyerek azt élvezi, amiben jó, és a verseny is hozzátesz egy nagyadagot, ezért írtam milyen a gyerek és így kellene neki sportot választani, az már csak plusz nekem, ha kevésbé ismert és kisebb a konkurencia. Jó a súlypontemelkedése, szeret fára mászni(kötélre nem tud, mivel nem tanítják, én meg nem tudtam neki megmutatni kötél híjján), átmegy a majomlétrán, felfújható akadálypályán, szerintem nagyon szívesen ugrana szekrényt is, mert imád rövidtávon gyorsan futni. Valami váltófutás is lehetne, dehát ilyen sincs:)

Ja igen, mászópályán és bobon és gokarton is volt már többször, vezetni közepesen vezet, azt élvezi, de féltem.. és talán a gokart-versenyautó az egyetlen, ami olyan drága, hogy nem tudnám megfizetni, pedig ahhoz elég alacsony is. Kutyakiképzősdit sem szereti a dog dancinghez/agilityhez(van kutyánk). Ó és volt cirkusztáborban a zsonglőrködés kiesik, a bűvészethez mondjuk lenne kedve(csak tehetsége nem), de az nem sport.

Elég sok lehetőséget teremtettem számára, a sportágválasztón olyanok vannak, amik ismertebbek(régen átsétáltunk rajta kb 15 perc alatt), nem hiszem, hogy ott tudnának újat mondani. A vizsgálatnál se szeretném, ha olyanokat mondanának, hogy hú, milyen ideális atletikus alkata van, tudom milyen lesz, mint én és az apja, szép arányos alkat, az idősebb sportorvosok meg csak mainstream sportokkal vannak képben, amiket már kiejtettünk.

Tuti kiesett még pár, amit próbált de nem jött be(kézilabda) vagy nem is érdekli. Annyi még, hogy a reflexjátékokban nagyon jó, van, amiben engem is ver, és kidobósban is(a labda kikerülésében), dobásban nagyon rossz.

Nem az edzőn múlik amúgy, ha valamit nem szeret csinálni lehet jófej az edző(úszásnál, balettnél, karaténál, kravmagánál, tenisznél és hiphopnál is, meg másnál is bírta őket, azt is, aki bringázni tanította, meg pingpongozni), illetve pl matekból a tanára rossz, de abban tehetséges a gyerek, mert jól megy neki, mert adottsága van hozzá. Sakkhoz is, ott a tanárbácsit sem kedveli különösebben, de szívesen sakkozik szünetekben. A legtöbben azért járnak valami sportra, mert közel van, lemozgatja a gyereket, meg járjanak baráttal, az én gyerekem ezek nem hatják meg és könnyen kilép, ha valami nem tetszik neki akár 20 perc, akár fél év után(ez volt a max). Én nem tudom miről beszélsz hetes, a saját gyerekkori élményeid nem mi vagyunk. Úgy kezdtem, hogy olyat keresek, amiben JÓ a gyerek. A sikerélmény miatt élvezi, leírtam mi miatt van sikerélménye(versenyhelyzet és testfelépítés), neked meg nem tetszett és egyből a te múltadra asszociáltál.

Bújni fogom akkor a netet továbbra is, aztán lehet kifizetem azt a 30at arra, hogy a doki is megdicsérje az alakját, hátha tud újat mondani. Pl szerintem gerelyt is szívesen hajítana, rövidtávon kell mindent beleadni és nem feltétel a pontosság.

2023. aug. 19. 09:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Tisztelt Válaszolók!

Egyre erősebb a gyanúm, hogy az egész kérdés egy jó nagy kamu. Aki elhiszi, hogy egy 7 éves (legfeljebb 2. osztályos) gyerek 8-10 sportágat kipróbált és járt legalább 1-2 hónapig az vessen magára. Ráadásul a balett és a hipp-hopp legalább 4-5 hónap, mire az alapokat megtanulja. A másik lehetőség, hogy szánt szándékkal neveli a kedves szülő nyámnyilának a gyerekét, aminek hosszútávon lesz majd meg a következménye.

2023. aug. 19. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!