Edzés mellett miért leszek egyre több kg?
Figyelt kérdés
Februárban kezdtem edzeni, 163cmhez voltam akkor 55-56kg, azóta cm-ben is mertem (comb, kar, derék, csípő) cm-ben nem látható akkora eltérés, viszont most augusztusban 60kg vagyok2023. aug. 17. 18:49
1/9 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy heti 5-6 alkalommal edzem, az étkezésre is odafigyelek, vizet iszom csak, meg pár kávét megengedek magamnak
20/L
2023. aug. 17. 18:54
3/9 anonim válasza:
Mennyi a napi kalóriabeviteled? Hiába edzel, ha a számok, a matek szintjén többletben (caloric surplus) vagy. Van egy olyan érzésem, hogy az étkezésre való odafigyelésed kimerül a "csirke, rizs, egészséges táplálkozás" típusú közhelyes tudománytalan bullshitban, és amúgy a kalóriaszámolás szabályaival nem vagy tisztában.
4/9 A kérdező kommentje:
Nem eszek többet, régen eveszavarom volt amiből most is maradtak meg szokások, biztos vagyok benne hogy feltűnne és akkor nem tettem volna fel a kérdést. Naponta 1500 kaloriat eszem, mindig ügyelek arra, hogy meglegyen napi legalább 80-100gramm fehérje, szénhidrátot nem viszem túlzásba. Úgy értettem, hogy próbálom például tojás/tofu/husfeleket változatosan elkészíteni. Ezek amik leginkább az étrendet képezik, de persze más feherjedus ételekből is all, csak most ezek jutottak eszembe.
2023. aug. 17. 19:16
5/9 A kérdező kommentje:
Én egyébként nem látok negatív változást, persze nem vagyok olyan vékony, de inkább azt látom izmosodtam. Persze többre mennek ha nem kg számot néznék, hanem esetleg testzsírszázalékot.
2023. aug. 17. 19:17
6/9 anonim válasza:
Ha több kalóriát égetsz el a sportolás miatt és ennek ellenére nő a súlyod akkor... de igen, többet zabálsz.
Vagy egy perpetum mobile vagy, de ennek lényegesen kisebb az esélye.
7/9 anonim válasza:
Több, mint fél év után 4 kiló különbséget mutat a mérleg. Ez teljesen normális, ezen nem kell megijedni.
8/9 A kérdező kommentje:
Reális heti 5-6 alkalom edzéssel ennyit felszedni? Vagy esetleg próbálják meg olyan lehetőséget keresni, ahol megtudnam nézni a testzsírszázalékot? Gondolom az világosabb képet adná a haladással kapcsolatban :/
2023. aug. 17. 19:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!