Miért nem üget a ló?
Figyelt kérdés
Járok egy lovardába és ma egy másik lovon lovagoltam..Akárhogy próbáltam csizmávál úgy sem ügetett..az egész fél órát ülve töltöttem csak 1-2 szer kezdett el ügetni rövid ideig..amúgy kezdő vagyok szóval légyszi írjátok le hogy mit csináljak máshogy.2023. aug. 12. 10:50
1/3 anonim válasza:
Edződnek kellene utasításokat adnia ezzel kapcsolatban. Elsősorban testsúlysegítség és a kezed enged, nem téped le a száját, ha erre nem reagál akkor testsúly+csizmasegítség aminél fontos, hogy nem rúgjuk, hanem szorítjuk a csizmánkat! Ha erre sem reagál akkor testsúly+csizma(fokozatosan erősödő)+pálca. Ne félj tőle a pálcázás nem fáj neki, míg kultúráltan csinálod. Ami ebben az esetben kell is neki mert szivat az edződ meg nem foglalkozik veled. Ha van lehetőséged keress másik lovardát.
2/3 anonim válasza:
Illetve ha átváltott ügetésbe az is fontos, hogy hajtsd a lovat! Könnyű ügetésnél mikor leülsz a nyeregbe akkor zár oda a csizmád. Az is fontos, hogy lendületesen menjetek ne csak egy helyben totyorásszatok mert a ló sokkal könnyebben vissza fog esni. Ha érzed hogy a csizmád kevés akkor pálcával tudsz korrigálni.
3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2023. aug. 12. 11:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!