Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Kéktúra mennyire hegymászós?

A Kéktúra mennyire hegymászós?

Figyelt kérdés

Kiskoromban nagyon sokat túráztam, de már alig emlékszem rá, tényleg egész kicsi voltam. Most megint felfedeztem a túrázást és szeretném rendszeresen hobbiként csinálni, de nekem a túrázás az igazából hegyes-völgyes természetjárás, erdőjárás, vagy akár komolyabb hegyek megmászása (mint pl Zakopane).

Azt hittem a kéktúra is hasonló, de most ahogy nézegtem a honlapot, mintha csomó túrapont csak ilyen lapos falun végigcsoszogós szakasz lenne. Ez mennyire igaz, érdemes így belevágni?

2023. aug. 3. 10:56
 1/10 Metionin ***** válasza:
95%
Vannak lapos részei, műutakon, főleg ahol az egyik hegytől kell a másikig elmenni. De vannak teljesen jó hegymászós részek is. Nekem listás az egészet megcsinálni majd elölről rendesen pecsétekkel stb., eddig néhány részét jártam be külön-külön de nem a kék túra céljával, csak épp ott voltunk.
2023. aug. 3. 11:10
 2/10 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Átmegy az északi hegyvidékeken (pl a Kékesre keletről felmenő szakasz eléggé erős) de mivel folyamatos, nyilván a közöttük lévő szakaszokon is végig kell mennie. De ha nem hajtasz a plecsnire, nem kötelező minden szakaszon végigmenni.
2023. aug. 3. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az OKT összesen 1 172,5 km szint +/- 31 470 m / 32 055 m.

Azért van bőven benne emelkedő a számok szerint is!

Én már a 60%-át végigjártam, eddig minden szakaszba volt minimum 400 m emelkedés, de akad 600-800 m feletti is bőven, de akár ezresek is.

2023. aug. 3. 12:10
 4/10 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat, mindre ment a pont! Azt hiszem jó túrautak vannak a kéktúrán belül ezek alapján, de lehet akkor nem a teljesítésre, pecsételésre hajtok rá, hanem csak kiválasztom a nekem szimpatikusakat.
2023. aug. 3. 13:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

4. Szívesen. Úgy is lehet.

Én azért is járom végig, mert így eljutok egy csomó olyan helyre, ahová egyébként valószínű nem indulnék csak úgy neki és felfedezhetek jó pár csodát.

Természetesen vannak kevésbé szép és izgalmas helyei is a túráknak, de azért minden szakasz tartalmaz újdonságot és élményt.

3.

2023. aug. 3. 13:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen teljesen megértem ezt a nézőpontot is, én amúgy sokat járok nézelődni, város vagy falunézni, csak általában nem túra keretén belül. Ilyenkor összegyűjtöm a különböző érdekességeket, kulturális látnivalókat a környékről.
2023. aug. 3. 13:56
 7/10 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Ezért is szerettem a Kéktúrát, hogy egy csomó helyre elvisz, ahová egyébként magamtól nem mennék el (és sokszor indokoltan, mint az egyetlen cigánytelepből álló Abaújszolnokra :) és nagyon sok szép helyet találni ott, ahol nem számítsz rá. Például az egyik legemlékezetesebb rész a térképen nem mutatott semmi érdekeset, de éppen akkor virágzott a medvehagyma és vagy félórán át kanyarogtam combközépig érő medvehagymaerdőben.
2023. aug. 3. 14:36
 8/10 anonim ***** válasza:
A füzetben benne van a szintkülönbség minden etapra külön.
2023. aug. 13. 16:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk komolyabb, magas hegyek megmászása azért nem lesz benne, mert ugye ilyenek hazánk jelenlegi területén nincsenek... Nem tudom, ez hogy lehet meglepő bárkinek is...
okt. 24. 22:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a negyedénél-ötödénél tartok kb? Dobogókőnél volt egy komolyabb rész, de amúgy eddig nem volt vészes sehol. Hegymászásnak nem nevezném.
okt. 25. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!