Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ilyen edzés mellett mikor...

Ilyen edzés mellett mikor kell pihenőnapot tartani?

Figyelt kérdés
Vettem egy evezőgépet, és ugye kell az izmoknak is pihenés, regenerálódási idő. Én először úgy gondoltam magamba hogy heti 3-4x használom, de azt is úgy hogy kimaradnak az edzések között napok vagy legalább is 1 nap, amikor nem edzek. De az érdekelne hogy lehet e egymásutáni napokon tartani az edzést? Vagy úgy hogy heti 5 nap edzek, hétvégén meg pihenek? Vagy az nagyon megterhelő lenne? Egyik haverom azt mondta h szerinte simán nyomhatom egymásutáni napokon, bár hozzá tette hogy annyira nem ért hozzá
2023. júl. 7. 09:50
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
Teljesen egyéni, hogy kinek mennyi pihenőnapra van szüksége két edzés között. Ez főleg az edzés intenzitásától és egyén regenerációs adottságaitól/szokásaitől függ. Az biztos, hogy ha te minden egyes nap képes lennél ugyanazt az edzésmunkát végrehajtani, akkor az edzésed nem biztos, hogy olyan sokat ér. Tapasztald ki, hogy neked mire van szükséged. Ezt így látatlanban nulla ismeret alapján nem tudjuk megválaszolni.
2023. júl. 7. 09:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Mondjuk így h még új, meg eddig nem ezt csináltam, a legkönyebb fokozaton használom, és nem viszem tulzásba, nem kifulladásig tolom. De fokozatosan fogom hozzá szoktatni magam
2023. júl. 7. 10:00
 3/3 anonim ***** válasza:
26%
Nem is kell kifulladásig tolni, pláne nem minden nap. Kell egy edzésterv, egy edzésprogram.
2023. júl. 7. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!