Miért van az átlag ember fejében az, hogyha valaki sportosnak mondja magát, akkor egyből egy tornászt képzelnek kb el?
Barátnőm mondta a barátainak, hogy sportos vagyok, aztán visszakapta, hogy nem igen látszik rajtam.. Mármint a külsőmön..
Simán letekerek 100-200 kmert biciklin, futottam már maratont, jógázok és a többi.. Igen nem vagyok egy nagy darab, de az átlag ember fejében miért van az a tévhit, hogy nagy izomtömeg = erő, meg nagy izomtömeg = ő sportol, gyúr, edz, ő A sportos, annyira sekélyek az emberek...
Nem mintha érdekelne, csak az ilyen ember soha életében nem mozgott vagy mit hisz? Tényleg ennyire a külsőségekre mennek a mai világban? Minden csak látszatból legyen meg?
"de az átlag ember fejében miért van az a tévhit, hogy nagy izomtömeg = erő, meg nagy izomtömeg = ő sportol, gyúr, edz"
Mert ez így van.
Az izomtömeg hosszútávon arányos az erővel. Akinek nagy izomtömege, az valószínűleg súlyzós edzést végez, hisz ez a legjobb és leggyorsabb módja az izomtömeg növelésének. Vagy mit gondoltál, aki izmos, az a futás, biciklizés és jóga miatt lett izmos?
De, az is relatív, hogy kinek mi az izmos. Ami neked izmos, az lehet, hogy nekem nem. Sportos meg többféleképpen lehet valaki. Nem csak gyúrás létezik. Ott vannak az állóképességi sportok is.
Értelmetlen kérdés sajnos.
Aha, szóval a 60 kilós boxolók elbújhatnak Gyurika mellet, aki emelgeti a súlyzót, meg 5x annyi fehérjét töm magába, mint kéne, mert nem tudja, hogy a felszívódás, hogyan működik, meg hogyan lehet növelni, helyette kiszarja az egészet feldolgozás nélkül...
Aki izmos, az nem feltétlen erős..Hülyeséget mondasz. Helytelenül végzett gyakorlatokkal, nem kihasználva a teljes mozgástartományt ugyanúgy feljön az izomtömeg csak éppen az ember egy rönk lesz és lehajolni se tud majd.. A nyújtások elhanyagolásáról ne is beszéljünk..
Bruce Lee is arról volt híres, hogy 200 kiló izomtömeg volt raja, igaz? :)
Nem értem mi ez a hangnem és miért vagy ideges, de legyen. :D
"Aha, szóval a 60 kilós boxolók elbújhatnak Gyurika mellet, aki emelgeti a súlyzót, meg 5x annyi fehérjét töm magába, mint kéne, mert nem tudja, hogy a felszívódás, hogyan működik, meg hogyan lehet növelni, helyette kiszarja az egészet feldolgozás nélkül..."
Igen, elbújhatnak izomtömeget tekintve. Gyurika pedig állóképességet tekintve bújhat el a 60kgos boxolók mellett. Nem mindegy a kontextus. Kinek mi a cél? Ez olyan, mint amikor összehasonlítasz egy autót egy repülővel. Az egyik a talajon mozog, a másik a levegőben. Mindkettő hasznos.
A fehérje felszívódásához pedig Te sem értesz. Ehetsz bármennyi fehérjét, az összes fel fog szívodni. Az már más kérdés, hogy ebből mennyi fog hasznosulni :) Felszívódás =/= hasznosulás.
"Aki izmos, az nem feltétlen erős..Hülyeséget mondasz. Helytelenül végzett gyakorlatokkal, nem kihasználva a teljes mozgástartományt ugyanúgy feljön az izomtömeg csak éppen az ember egy rönk lesz és lehajolni se tud majd.. A nyújtások elhanyagolásáról ne is beszéljünk.."
De, aki izmos, az erős is. Rövidtávon nem függ össze a két dolog, mert az erősödés csak egy idegrendszeri adaptáció, de tudnál nekem mondani olyan embert, aki izmos és mellette gyenge? Várom a neveket. (izmos alatt nem a 60kgos gyerekeket értem trikóban feszengve).
Nyújtani meg nem kell, nem kötelező, abban az esetben, ha teljes mozgástartományban végzed a gyakorlatokat.
"Bruce Lee is arról volt híres, hogy 200 kiló izomtömeg volt raja, igaz? :)"
Ez hogy jön ide? :D
Te valami anti izom konditerem testépítő figura lehetsz, aki nem tudott érvényesülni a testépítésben, nem izmos, emiatt pedig mindenki, aki izmos és érvényesült a teremben az egy rossz ember.
4. Ez nagyon gyenge mellébeszélés már. Ráadást a tornász és a gyúrós is izmos és látszik is rajtuk, hogy sportolnak.
Hiába van állóképességed, akkor sem mutatsz olyan jól egy ingben, mint egy izmos pali.
Egy nő is akkor csinos, ha a formái látszanak.
Persze ízlések és pofonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!